Gyászol a Red Bull: Elhunyt Dietrich Mateschitz - F1VILÁG.HU

Gyászol a Red Bull: Elhunyt Dietrich Mateschitz

HIRDETÉS
Hosszan tartó betegség után, 78 éves korában elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa.

Az osztrák üzletember még 1984-ben alapította meg az energiaital-gyártó vállalatot, a ’90-es évek közepén pedig az autóversenyzés felé is nyitni kezdett. A vállalat először 1995-ben volt érdekelt a Forma-1-ben a Sauber partnereként, a svájci istállóval való együttműködésük 2001-ben ért véget.

A Red Bull 2004 novemberében vásárolta meg a Jaguar F1-es csapatát, ekkor jött létre a Red Bull Racing, mely 2010 és 2013 között sorozatban négy egyéni világbajnoki címet nyert Sebastian Vettellel, és ugyanennyi konstruktőri trófeát is bezsebelt ezekben az években. A csapat tavaly Max Verstappen révén újra bajnok lett, idén pedig megvédték az egyéni világbajnoki címet.

Mateschitz és vállalata 2005-ben a Minardi csapatát is felvásárolta az F1-ben, ekkor alakult meg a ma már AlphaTauri néven szereplő Toro Rosso. De a cég megvette az osztrák A1-Ringet is, 2011 májusában pedig az aszfaltcsík Red Bull Ring néven nyitotta meg kapuit, és már évek óta vendégül látja az F1-es mezőnyt.

Mateschitz 1972-ben a Bécsi Egyetemen diplomázott, korábban az Unilevernél, valamint a Blendax nevű német kozmetikai vállalatnál tevékenykedett. Hosszan tartó betegség után, 78 éves korában hunyt el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gyászol a Red Bull: Elhunyt Dietrich Mateschitz
Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán
Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!