Hamilton állítja, nem voltak gyorsabbak a Red Bullnál a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Hamilton állítja, nem voltak gyorsabbak a Red Bullnál a Hungaroringen

HIRDETÉS
Hiába végzett végül a 3. helyen a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon, Lewis Hamilton szerint nem voltak elég jók ahhoz, hogy erőből Max Verstappen előtt végezzenek. A stratégia viszont jól működött, ez pedig kifizetődő volt számára.

A Mercedes hétszeres világbajnoka a két McLaren mögött a 3. helyen ért célba a Hungaroringen, a versenyen pedig nagy csatákat vívott a Red Bull vb-éllovasával, Max Verstappennel, akivel a futam hajrájában össze is ütközött. Míg a holland a baleset miatt végül csak 5. lett, Hamilton meg tudta tartani a helyét.

A Mercedes pilótája viszont azt mondja, alapvetően nem voltak olyan gyorsak a Hungaroringen, mint a Red Bull — ez pedig főként a melegebb időjárásnak volt köszönhető.

„Nem, azt gondolom, hogy pusztán a tempó alapján nem számíthattunk erre. Sajnos még mindig nem, különösen meleg körülmények között…” — mondta Hamilton a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek a Hungaroringen. „Láttuk Ausztriában és itt is, hogy nem tudtuk tartani a lépést ezekkel a srácokkal.”

„De az első etapban nagyon meglepett, hogy képes voltam tartani a lépést Maxszal. És nem is kellett túl keményen nyomnom, hogy 1 másodpercen belül, vagy körülbelül 1 másodperccel mögötte maradjak. Szóval abban a pillanatban azt gondoltam, hogy talán van esélyem legalább harcolni azért a pozícióért. De aztán a második etap kicsit katasztrofális volt, nem éreztem jónak. És úgy gondolom, az autó valódi tempója akkor kezdett megmutatkozni, azokon a gumikon. De nyilvánvalóan összejött az elévágás, és a pályapozíció egyértelműen kulcsfontosságú ezen a pályán. Úgy gondolom, hogy végső soron ez jelentette a különbséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!