Hamilton büszke Rosberg teljesítményére - F1VILÁG.HU

Hamilton büszke Rosberg teljesítményére

HIRDETÉS

Lewis Hamilton gratulált régi barátjának, Nico Rosbergnek, aki megszerezte élete első pole pozícióját a Forma-1-ben a Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén.


Lewis Hamilton gratulált régi barátjának, Nico Rosbergnek, aki megszerezte élete első pole pozícióját a Forma-1-ben a Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Rosberg és Hamilton igazából gyerekkoruk óta ismeri egymást, gokartos éveik óta egymás ellen versenyeznek, és a McLaren versenyzője boldog volt, hogy régi riválisa mellé kvalifikálta magát a mai időmérőn, jóllehet rajtbüntetése miatt csak a 7. helyről rajtolhat.

„Gratulálok Nicónak” – mondta Hamilton. „Fantasztikus, büszke vagyok rá. Együtt nőttünk fel a motorsportban, és mindketten arról álmodoztunk, hogy a Forma-1-ben versenyezhetünk. Most pedig egymás mellett ülünk, az első sorba kvalifikáltuk magunkat, habár én büntetést kaptam.”

Rosberg csapattársa, Michael Schumacher – aki a harmadik lett az időmérőn – elmondta, hogy nem számított arra, hogy a Mercedes harcba szállhat a pole pozícióért.

„Nem gondoltam, hogy a pole pozícióért harcolhatunk, és az, hogy Nico mire volt képes, mindenkit meglepett” – folytatta. „Egy fenomenális kört tett össze és nagyon örülök az első rajtelsőségének. Ez volt az első igazi első sora az Ezüstnyílnak.”

Schumacher azonban óvatosan nyilatkozott a versenyt illetően, ugyanis az eddigiek alapján a Mercedes versenytempója nem olyan jó, de bízik abban, hogy egy sima versenyt futhatnak, ahol végre kiderülhet, hol is áll az F1W03 a többiekhez képest versenyben.

„Kérdés, hogy mag tudjuk-e tartani a pozícióinkat, de majd meglátjuk holnap” – magyarázta. „Sok üzemanyaggal még kérdés, hogy miként fognak teljesíteni a gumik, mennyire kopnak. Bízunk abban, hogy végre egy sima versenyünk lesz az idei évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton büszke Rosberg teljesítményére
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!