Hamilton nyerte az eseménydús Brit Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Hamilton nyerte az eseménydús Brit Nagydíjat

HIRDETÉS

Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott a vizes pályán kezdődő, rengeteg izgalmat hozó Brit Nagydíjat. A Mercedes britje mögött Rosberg végzett, ám a német pilótát vizsgálják. A harmadik Verstappen lett.



Lewis Hamilton magabiztos vezetést bemutatva, megnyerte zsinórban harmadik Brit Nagydíját, csapattársa, Nico Rosberg előtt, akinek második helye vizsgálat alatt van, miután a Mercedes elképzelhető, hogy megsértette a rádiócsendre vonatkozó szabályokat.

A világbajnoki címvédő majd’ hét másodperccel végzett Rosberg előtt, akit Max Verstappen követett a harmadik helyen a Red Bullal, miután többször is helyet cseréltek egymással, és egy látványos, igen izgalmas csatát vívtak körökön keresztül.

Verstappennek az utolsó körökben még úgy tűnt, lesz esélye a második helyre, mikor Rosberg egy váltóprobléma miatt lelassult és szenvedett.

A német pilótának a csapat rádión közölte, milyen beállításokat használjon, és gyorsan váltson át hetes sebességi fokozatból, hiszen félő volt, hogy beragad a váltó. Ez viszont kiverte a biztosítékot a riválisoknál, hiszen külső segítséget kapott Rosberg a csapattól, ami sértheti a rádiózásra vonatkozó szigorításokat.

A futam egyébként csak a hatodik körben kezdődött meg, ugyanis addig a biztonsági autó mögött körözött a mezőny a reggeli esőzéseket követően feláztatott aszfalt miatt.

Több versenyző – köztük az ötödik helyen befutó Kimi Räikkönen – is már az új rajtot követően a bokszba hajtott intermediate abroncsokért, míg az élmenők maradtak, ami jó döntésnek bizonyult, ugyanis nem sokkal később, Pascal Wehrlein kicsúszása miatt virtuális biztonsági autó lépett életbe, így kisebb idővesztéssel gumit tudtak cserélni az élen haladók.

Verstappen jobban bánt a köztes esőgumikkal, és rohamléptekben megérkezett Rosbergre, akit a Becketts kanyarban, a külső íven meg is előzött, majd ellépett.

Sebastian Vettel volt az első versenyző, aki feltetette autójára a száraz aszfaltra alkalmatos gumikat, míg az élen haladók szinte azonos körben követték a német példáját.

Hirdetés

A slick gumik több pilótát – köztük az élen haladó Hamiltont és Verstappent – is megvicceltek, hiszen az első kanyarban rengeteg kicsúszásnak lehettünk szemtanúi. A verseny felénél járva így az élen álló három versenyző öt másodpercen belül volt egymáshoz képest.

Rosberg a slick gumikon gyorsabb volt Verstappennél, akit egy többkörös csatában végül megelőzött és visszavette második helyét. A német pilóta csapattársára is elkezdett felzárkózni, ám a váltó meghibásodása miatt nem volt esélye az első helyre.

A Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo a negyedik helyre hozta be versenygépét, Räikkönen elé, aki az utolsó körökben előzte meg Sergio Perezt, akinek így be kellett érnie a hatodik hellyel, márkatársa, Nico Hülkenberg előtt.

Az első tíz sorát Carlos Sainz, Vettel és Daniil Kvyat zárta. Vettel megtarthatta kilencedik helyét, jóllehet egy öt másodperces időbüntetést kapott, amiért leszorította a pályáról Felipe Massát a Village kanyarban.

Jolyon Palmer számára őrült futam volt a mai, hiszen egy 10 másodperces stop and go büntetést kapott, amiért csapata úgy engedte vissza a bokszutcában, hogy jobb hátsó abroncsa nem volt rögzítve. A Renault pilótája később feladta a küzdelmet.

Rio Harianto megcsúszott az Abbey kanyarban és a kavicságyban ragadt, míg Kevin Magnussen, Romain Grosjean és Marcus Ericsson sem látta meg a kockás zászlót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nyerte az eseménydús Brit Nagydíjat
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!