Friss hírek

Hamilton óvatosan nyilatkozik a McLaren esélyeiről

Lewis Hamilton annak ellenére sem bízza el magát, hogy toronymagasan ő volt a leggyorsabb a péntek délutáni szabadedzésen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjnak helyet adó Melbourne-ben.

Lewis Hamilton annak ellenére sem bízza el magát, hogy toronymagasan ő volt a leggyorsabb a péntek délutáni szabadedzésen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjnak helyet adó Melbourne-ben.

A brit versenyzője semmit nem vesztett lendületéből a tavalyi év óta, és bombaformában tért vissza a pályára az idei év első edzésein az Albert Parkban.

Hamilton a második tréningen megfutott 1:26.559-es idejével majd’ egy teljes másodpercet adott a mögötte befutó Mark Webbernek, jóllehet a nap legjobb idejét (1:26.461) még az első edzésen a Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen érte el.

“Fantasztikus érzés ismét visszatérni a pályára, és itt lenni Melbourne-ben, ahol egy évvel ezelőtt megkezdtem pályafutásomat” – mondta Hamilton. “Mindig különleges érzés először kihajtani a boxból az évad első edzésén.”

Annak ellenére, hogy kiválóan teljesített a délutáni tréningen, Hamilton figyelmeztetett: riválisai nagyon erősek, így nem is szeretne előzetes jóslatokba bocsátkozni csapata teljesítményét illetően.

“Sokat javítottunk az autón, és a lehető legjobbat kihoztuk magunkból, miközben folyamatosan gyorsult a pálya. Azonban legnagyobb ellenfeleink igen erősnek tűnnek, de egyelőre még túl korai lenne arról beszélni, hol is állunk hozzájuk képest. Annyit viszont elmondhatok, hogy remek formában kezdtük meg az idei szezont.”

Csapattársa, Heikki Kovalainen elégedett volt első mclarenes bevetésével, bár több mint egy teljes másodperccel lemaradva Hamilton mögött, a negyedik helyen végzett.

“Jó érés volt a McLaren versenyzőjeként először kihajtani a garázsból” – mondta a finn pilóta. “Élveztem a csapat profizmusát, és mindazt, ahogyan az egész edzés zajlott. A vártnál egy kicsit melegebb volt, de ez egy jó teszt volt a Maláj Nagydíj előtt.”

“A szelet is figyelembe kellett vennünk a mai nap, azonban rengeteget javítottunk az autó teljesítményén a két edzés során. Volt egy kis szemcsésedés, de ez a pálya állapotának tudható be. Viszont a dolgok javulni fognak, ahogy több gumi kerül az aszfaltra” – tette hozzá Kovalainen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!