Hamilton: Vicces volt látni, mennyivel gyorsabb a Red Bull - F1VILÁG.HU

Hamilton: Vicces volt látni, mennyivel gyorsabb a Red Bull

HIRDETÉS
Lewis Hamilton kőkemény csatát vívott Max Verstappennel a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik helyezéséért, aminek sorsáról egy drámai ütközés döntött.

Az ötödik pozícióból sikerült harmadik helyen végeznie a Magyar Nagydíjon Lewis Hamiltonnak, aki ezzel megszerezte élete 200. F1-es dobogós helyezését. A Mercedes pilótája már a rajtnál maga mögé utasította az előle rajtoló Carlos Sainzot, majd egy öt körrel korábbi kerékcserével alávágással sikerült Max Verstappen elé kerülnie. Verstappen két alkalommal vette kőkemény ostrom alá Hamiltont, amiből végül a Mercedes pilótája jött ki győztesen.

„Először is nagy gratuláció a McLaren csapatának a kettős győzelemért” – tekintett ki Oscar Piastri és Lando Norris első-második helyezésére. „Ők voltak az eredeti családom, jó őket újra az élen látni. Ami minket illet, a csapat jó munkát végez az autó fejlesztésével. Ma nem voltunk annyira gyorsak, mint a McLaren vagy a Red Bull, és az elején épp, csak hogy ki tudtunk tartani. Az elején rendkívül nehéz volt életben tartani azokat az abroncsokat. Aztán persze ott volt a szoros csata a végén, ami kissé ijesztő volt, de ilyen az autósport. A pontoknak nagyon örülök.”

Hamilton és Verstappen sorsdöntő második összecsapása során Verstappen gumielőnyben, kemény tempóval zárkózott fel a harmadik helyen autózó Hamiltonra, aki mellé a DRS segítségével az egyes kanyar féktávján vetődött be belülre. A fékre azonban túl későn lépett, így keresztbe átcsúszott Hamilton előtt, és a Mercedes jobb első kerekén megpattanva a bukótérbe ugratott. Hamilton autója nem sérült, így innentől könnyedén gurult el a célvonalig.

Hogy mennyire volt idegőrlő a Verstappen jelentette nyomás, arra Hamilton az alábbit reagálta.

„Nem is idegőrlő volt. Valójában vicces volt azt látni, hogy bizonyos kanyarokban milyen tempóval tudtak felzárkózni ránk. Én arra nem vagyok képes, különösen az utolsó szektorban nem, ahol a McLarenhez hasonlóan nagyon erősek voltak. Láttam, hogy messziről érkezik és sokkal később tud fékezni, mint én. Bevetődött mellém és eltalálta a kerekemet, ami szerintem versenybaleset volt.”

Hamiltont Piastri első F1-es nagydíjgyőzelméről is kérdezték.

„Nagy gratuláció neki. Az eleje óta nagyszerű munkát végez. Stabilan hozta az eredményeket, így csak idő kérdése volt, hogy futamot nyerjen. Ez egy lenyűgöző nap a számára. Az elejétől kezdve nagyszerű tempót diktált, szóval örülök neki és a családjának” – értékelte versenytársa teljesítményét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!