Hamiltonék küszködnek a hungaroringi forróságban - F1VILÁG.HU

Hamiltonék küszködnek a hungaroringi forróságban

HIRDETÉS
Nincs meg a Mercedes tempója a hungaroringi forróságban: ezt mondta a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően Lewis Hamilton.

A hétszeres világbajnok csupán a 7. legjobb köridővel zárta a nyitónapot Mogyoródon, noha két hete, Silverstone-ban parádés győzelmet szerzett. Persze nemcsak a pálya karakterisztikája más, az időjárás is szöges ellentéte annak, amivel Angliában találkozott a mezőny — Hamilton szerint pedig főleg ez az oka a lassúságuknak most.

„Nem volt valami jó napunk” — ismerte el a hétszeres világbajnok. „Az időjárás jó volt, jó itt lenni, de nem igazán voltunk formában.”

„Az autó nem tűnt jónak a beállítások terén, de szerintem van elképzelésünk arról, hogy miért, és dolgozni fogunk ezen. De eddig nem alakult a legjobban a felkészülés. Elvégeztünk néhány módosítást a két edzés között, de az autó nagyjából ugyanolyan maradt. Van egy konkrét dolog, amin változtattunk erre a hétvégére, és amihez talán vissza kell térnünk.”

„De meglehetősen szoros a küzdelem. Viszont szerintem nem tudtuk hozni azt a tempót, amit a többiek mutattak pénteken. A hosszú etapos tempó viszont egész jó lett a végén. De egyszerűen olyan rossznak tűnt, mint általában, amikor meleg van. A nyers tempó terén lemaradásban vagyunk az élmezőnyhöz képest, de mindent megteszünk azért, hogy szombatra olyan közel kerüljünk, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!