Hamiltont mélyen érintette Kovalainen balesete - F1VILÁG.HU

Hamiltont mélyen érintette Kovalainen balesete

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elmondta, hogy csapattársa, Heikki Kovalainen mai balesete kísértetiesen emlékeztette saját bukására, melyet még a tavalyi Európa Nagydíj időmérő edzésén szenvedett el a Nürburgringen.

Lewis Hamilton elmondta, hogy csapattársa, Heikki Kovalainen mai balesete kísértetiesen emlékeztette saját bukására, melyet még a tavalyi Európa Nagydíj időmérő edzésén szenvedett el a Nürburgringen.

Kovalainen a 22. körben bal első defektet kapott a kilences kanyarban, majd elveszette az irányítást autója felett és nyílegyenesen a gumifalba csapódott.

Miközben a biztonsági autó mögött haladt, Hamilton a kivetítőkön látta a visszajátszást, ami kísértetiesen emlékezette tavalyi balesetére.

“Örülök, hogy Heikki jól van” – mondta.

“Mikor elhaladtam a baleset helyszíne mellett, csak annyit láttam, hogy egy autó a gumifalban áll és pirosnak tűnt. Nem tudtam, hogy a mi autónk van-e ott, vagy esetleg az egyik Ferrari, de láttam a kivetítőkön a visszajátszást, ami emlékeztetett nürburgringi balesetemre.”

“A csapat közölte velem, hogy Heikki az és Ron Dennis beszólt a rádión, hogy minden rendben van vele. Biztos vagyok benne, hogy vissza fog vágni” – folytatta a brit versenyző, aki elmondása szerint nem aggódott amiatt, hogy az eset megismétlődik vele is.

“Egy cseppet sem aggódtam, nem éreztem magam bajban. Úgy érzem, hogy ilyen gondolatoknak meg sem szabad fordulnia egy versenyző fejében, mert akkor már nagy baj van. A csapat kiváló teljesítményt nyújtott, az autó megbízható volt, és keményen tudtunk hajtani.”

A 23 éves versenyző, aki a második helyen áll a pilóták versenyében, elmondta, örül annak, hogy felállhatott a dobogóra.

“Örülök, hogy visszatértem. Már az időmérő edzés után, ahol az ötödik helyet szereztem meg, tisztában voltam azzal, hogy nem lesz könnyű megverni a Ferrarikat, így célom az volt, hogy jól kapjam el a rajtot és a lehető legtöbb pontot begyűjtsem” – mondta Hamilton.

“Tudtuk, hogy Fernando könnyebb autóval indul, így az ő jelenléte nem okozott problémát számomra. A második etapban keményen kellett hajtanom, hogy tartani tudjam a lépést Felipe Massával, de úgy tűnik, hogy jobban óvták a hátsó abroncsaikat. Az utolsó etapban viszont közelebb tudtam kerülni hozzájuk, de ez nem volt elég ahhoz, hogy elmenjek mellettük.”

Hirdetés

“Hihetetlen mennyire szoros a mezőny. Kubica nagyon közel volt hozzám. A rajtnál nem volt egyszerű elmennem Robert mellett, de tisztában voltam azzal, hogy keményen fogja védeni pozícióját. Viszont jól kaptam el a rajtot és nagyon örülök annak, hogy két gyengén teljesített verseny után ismét felállhattam a dobogóra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!