Hivatalos: Briatore visszatér a Forma-1-be! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Briatore visszatér a Forma-1-be!

HIRDETÉS
Ahogyan arra számítani lehetett, az Alpine csapata bejelentette, hogy a továbbiakban Flavio Briatore lesz az istálló tanácsadója. A korábbi csapatfőnök így visszatér a Forma-1-be.
Formula One F1 - Italian Grand Prix - Autodromo Nazionale Monza, Monza, Italy - September 10, 2022
Flavio Briatore before practice REUTERS/Jennifer Lorenzini

Briatore korábban hosszú éveken át vezette az enstone-i istállót, amikor az még Benetton, illetve Renault néven szerepelt a Forma-1-ben, a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történt botrányos események után azonban menesztették, és a Forma-1-ből is távoznia kellett.

Egy ideje már pletykáltak arról, hogy a komoly problémákkal küszködő Alpine-nál tanácsadóként térhet vissza, ezt pedig nemrég hivatalosan is bejelentette a csapat.

„A BWT Alpine F1 Team megerősíti, hogy a Renault Csoport vezérigazgatója, Luca de Meo Flavio Briatorét nevezte ki a Forma-1-es részleg ügyvezető tanácsadójának” — áll a francia csapat rövid közleményében.

„Briatore elsősorban a csapat legmagasabb szintű területeire fog összpontosítani, beleértve a tehetségek felkutatását és a versenyzői piacra való betekintést, értékeli a meglévő struktúrát, valamint néhány stratégiai kérdésben tanácsokat ad a sportágon belül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!