Hivatalos: Ocon a Haas színeiben folytatja 2025-től! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Ocon a Haas színeiben folytatja 2025-től!

HIRDETÉS
Esteban Ocon lesz Oliver Bearman csapattársa 2025-ben a Forma-1-ben, miután a Haas csapata csütörtökön bejelentette, több évre szóló megállapodást kötött a francia pilótával.

Hetek óta tudni lehet már, Ocon az idei szezon végén távozik az Alpine csapatától, és már azt is sejteni lehetett egy ideje, hogy a rutinos pilóta 2025-től a Haas versenyzője lesz az F1-ben. Ezt végül csütörtök délelőtt erősítette meg az istálló hivatalos közleményben. Az istálló tájékoztatása szerint Oconnal egy több évre szóló megállapodást kötöttek, így az új, 2026-tól kezdődő érának is együtt vágnak majd neki a felek.

„Örömmel jelentem be, hogy sikerült biztosítanunk Esteban Ocon szolgálatait a MoneyGram Haas F1 Team számára” – nyilatkozta Ayao Komatsu csapatfőnök. „Nyilvánvalóan régóta tisztában vagyok a tehetségével, és a személyes történetünk visszanyúlik Esteban első Forma-1-es autóval való versenyére – akkor én voltam a versenymérnöke a Lotusnál. Már akkor megmutatta tehetségét, miután erős telejsítményt nyújtott az utánpótlás kategóriákban – éppen megnyerte a 2014-es Forma-3-as Európa-bajnokságot.” 

„Esteban mára elismert tehetséggé vált a Forma-1-ben, és természetesen futamgyőztes is lett. Az általa hozott tapasztalat, nemcsak a saját tehetsége miatt, hanem a gyári csapatnál szerzett munkája révén is előnyös lesz számunkra szervezetként való növekedésünk során. Létfontosságú volt, hogy tapasztalt versenyző legyen Oliver Bearman mellett a következő évben, de Esteban csak 27 éves – még mindig fiatal, és sok bizonyítanivalója van. Úgy gondolom, hogy éhes, dinamikus pilótapárosunk van, és alig várom, hogy üdvözölhessem Estebant a Haas csapatánál 2025-ben.”

Gene Haas, a MoneyGram Haas F1 Team tulajdonosa hozzátette: „Fontos volt számomra, hogy olyan pilótánk legyen, aki ismert a Forma-1-ben, és mint futamgyőztes, Esteban kétségtelenül megfelel ennek a kritériumnak.”

„Esteban bebizonyított már azon csapatoknál, amelyeknél versenyzett, folyamatosan odatette magát és pontokat szerzett – ez az állandóság, amit ki akarunk használni, mivel a pályán történő teljesítménynövekedés a célunk. A jövőbeli versenyzői felállásunkban a fiatalság és a tapasztalat keveréke testesül meg, és izgatottan várom az eredményeket.”

Ocon eddig 146 Forma-1-es versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben, a 2021-es Magyar Nagydíjon szerezte meg első — és mostanáig egyetlen — futamgyőzelmét. A francia pilóta eddig 425 pontot gyűjtött az F1-ben, összesen háromszor állt dobogón. Legjobb eredményét 2022-ben érte el a világbajnokságon, amikor a 8. helyen zárt.

„Izgatott vagyok, hogy megkezdhetem Forma-1-es pályafutásom új fejezetét, és csatlakozhatok a MoneyGram Haas F1 Teamhez a 2025-ös szezon kezdetétől” – mondta Esteban Ocon. „Egy nagyon ambiciózus versenycsapathoz csatlakozom, amelynek szelleme, munkamorálja és tagadhatatlan felívelése igazán lenyűgözött. Szeretnék köszönetet mondani Gene Haasnak és Ayao Komatsunak a bizalmukért és támogatásukért, valamint az elmúlt hónapok őszinte és gyümölcsöző beszélgetéseiért.”

„Személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy újra együtt dolgozhatok Ayaóval, mivel részese volt a debütálásomnak, amikor több mint tíz éve először ültem be egy Forma-1-es autóba a Lotus juniorcsapatánál eltöltött napjaim alatt. A Haas izgalmas tervekkel és egyértelmű célokkal rendelkezik a jövőre nézve, és nagyon várom, hogy együtt dolgozzak mindenkivel Kannapolisban, Banburyben és Maranellóban, és részese lehessek ennek a nagyszerű projektnek.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!