Horner azt reméli, Perez Magyarországon végre magára talál - F1VILÁG.HU

Horner azt reméli, Perez Magyarországon végre magára talál

HIRDETÉS
A Red Bull F1-es csapata fejlesztéseket vitt a Magyar Nagydíjra, amelyek az eddigi szabadedzések alapján kedveznek Sergio Pereznek.

Christian Horner szerint a Red Bullnak rendkívül nagy szüksége lenne arra, hogy Sergio Perez kimásszon a gödörből, és visszatérjen a szezon elején mutatott formájához. A mexikói pilóta az utóbbi hat fordulón mindössze 15 pontot szerzett, miközben az élmezőny rendkívül szorossá vált, és a Red Bull trónkövetelői hétvégéről hétvégére ostromolják a csapat falait.

Az alakulat csapatszinten is próbálja megőrizni a vezető helyét. A Magyar Nagydíjra átfogó fejlesztési csomagot vittek, ami látszólag kedvezett Perez számára. A pénteki szabadedzéseken a mexikói két tizedmásodperccel zárt csapattársa, Max Verstappen mögött, ami Horner szerint „valószínűleg Kína óta a legjobb pénteki napja”.

„Az autók jól működnek. Van némi különbség közöttük. Mindkettő kapott fejlesztéseket, de Checóéról hiányzik az új motorborítás és oldaldoboz. A padlólemez, a szárnyak és a többi viszont megegyezik a két autó között” – magyarázta a csapatvezető.

Horner szerint Perez Verstappenhez mért jelentős lemaradását az okozta, hogy az év közbeni fejlesztésekkel a Red Bull nehezebben vezethetővé vált. A Magyar Nagydíjon azonban úgy tűnik, a két pilóta között a szokásosnál kisebb a különbség.

„Remélhetőleg ebből tud meríteni. Bár az autó teljesített, de azt látom, hogy pengeélen táncolt. Max egyszerűen csak jobban kezelte ezt a helyzetet, mint Checo. Remélhetőleg most sikerül jobb tartományba hozni az autót.”

Perez az utóbbi öt versenyhétvégén csak két alkalommal tudott pontot szerezni. Horner elárulta, a közelmúltban a saját otthonában ült le beszélni a pilótával.

„Meglehetősen egyenes a kapcsolatunk. A konyhámban ültem le vele beszélni, és kérdeztem tőle, hogy mégis mi történik? Azt mondta, szerinte egyszerűen túl sokat agyal. Szerintem könnyítene a helyzetén, ha teljesen kizárná, hogy mi történik a garázs másik oldalában.”

„Mindannyian azt szeretnénk, ha visszatérne ahhoz a formájához, amit a szezon első négy-öt versenyén mutatott. Tudjuk, hogy képes rá, emiatt is hosszabbítottuk meg a szerződését olyan korán. Azóta kissé elveszett, de szeretném azt hinni, hogy a mai eredmény már a javulás jele. A csapat támogatja őt, mert rendkívül nagy szükség van arra, hogy visszatérjen a korábbi formájához” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!