Horner szerint érthető, hogy Verstappen dühös a csapatára - F1VILÁG.HU

Horner szerint érthető, hogy Verstappen dühös a csapatára

HIRDETÉS
Max Verstappen rendkívül frusztrált volt a Red Bull mai hungaroringi munkája miatt, amit Christian Horner megértően fogadott.

Több alkalommal rendkívül kritikus hangnemet ütött meg Max Verstappen a Forma-1-es Magyar Nagydíj 70 köre során a csapatával szemben, miután érzése szerint az eleve nem elég gyors autó mellett még a stratégiai döntések is nehezítették a dolgát. Verstappent különösen az frusztrálta, hogy az első bokszkiállások során a mögötte negyedik helyen autózó Lewis Hamilton képes volt megelőzni őt, de a fölött sem tud szemet hunyni, hogy már nem a Red Bull a leggyorsabb autó a mezőnyben. Christian Horner szerint érthető a pilóta dühe.

„Frusztráló az ötödik helyen végezni. Felül kell vizsgálnunk az egész versenyt. Az alávágás kapcsán a régi és az új gumik közötti különbség talán nem volt olyan nagy, mint azt gondoltuk, szóval Lewis elénk tudott kerülni. Aztán sokáig a szélárnyékában autóztunk, mivel nem tudtuk elég gyorsan megelőzni és célba venni a ma rendkívül gyors McLareneket. Szóval sok mindent át kell gondolnunk.”

„A stratégia ma nem úgy működött, ahogy szerettük volna. Ott volt az alávágás, a szélárnyékban autózással a második szektorban nagyon sokat veszítettünk. Nehéz verseny volt, és a tempónk sem volt elég arra, hogy könnyedén előzzünk. Szóval nyilván frusztrált volt, aminek hangot is adott a rádióban. Így próbálta kiengedni a gőzt.”

A verseny során minden szem az élmezőnyben zajló történésekre szegeződött, de eközben a másik Red Bullban Sergio Perez képes volt pontszerző helyre felzárkózni, miután a tegnapi időmérő edzésen összetörte az autóját. Horner szerint Perez jó versenyt futott.

„Ez egy erős verseny volt a számára. Az első etap során [George] Russell mögé visszacsúszott, de elég jó volt a tempója ahhoz, hogy felzárkózzon és a hetedik helyen végzett a tizenhatodikról rajtolva. Szerintem jó felzárkózás volt, versenyképes formát mutatott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!