Horner visszavágott a Mercedesnek: Még a visszafejlesztésünkkel is megvertük az ő fejlesztésüket! - F1VILÁG.HU

Horner visszavágott a Mercedesnek: Még a visszafejlesztésünkkel is megvertük az ő fejlesztésüket!

HIRDETÉS
Visszavágott a Mercedes Forma-1-es csapatának Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, miután a német istálló technikai igazgatója, James Allison szerint ellenfelük nemrég bevetett fejlesztési csomagja visszalépést jelentett.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 08, 2024 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406090080 // Usage for editorial use only //

Allison még a Kanadai Nagydíj hétvégéjén beszélt arról, a Red Bull elmúlt időszakban mutatott, a megszokottnál gyengébb formája jó eséllyel annak köszönhető, hogy nem váltak be azok a fejlesztések, melyeket pályára vitt.

„Azt gondolom, amint ismét megfelelő tartományba kerülnek a kanyarodási sebességek, hasznosak lesznek ezek az újítások, de úgy tűnik, hogy a fejlesztésük inkább visszalépés volt” — magyarázta Allison Montrealban. „Szóval ez remélhetőleg igazán megnehezíti majd a dolgukat. Az, hogy egy fejlesztés nem működik, megnehezíti az életet, mert abban a pillanatban, amikor megszűnik a bizalmad az eszközeidben, vissza kell lépned, és rengeteg időt veszítesz. Az idő a legnagyobb barátod, az elvesztése pedig a legnagyobb ellenséged.”

Nos, akár működnek a fejlesztések, akár nem, a Red Bull Kanadában végül győzni tudott Max Verstappen révén, míg a Mercedes George Russell révén egy 3., Lewis Hamilton révén pedig egy 4. helyet szállított. Christian Horner pedig nem is volt rest, visszavágott a csapatukat kritizáló Allisonnak.

„Nos, még a visszafejlesztésünkkel is sikerült megvernünk az ő fejlesztésüket. Szóval érdemes volt megnyerni ezt a versenyt!” — mondta a Red Bull csapatfőnöke, majd beszélt arról is, kíváncsian várja, a Mercedes meg tudja-e tartani Kanadában látott jó formáját a folytatásban.

„Szerintem a Mercedes mindig nagyon jól ment a „nyers” pályákon, és itt nem igazán voltak gyors kanyarok sem, így az aszfalt megváltoztatása is talán kedvezett az erősségeiknek. Úgy gondolom, a következő két-három helyszínen látjuk majd, hogy ez a remek forma egyszeri volt-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner visszavágott a Mercedesnek: Még a visszafejlesztésünkkel is megvertük az ő fejlesztésüket!
Norris: Nem végeztünk elég jó munkát…
Russell: Mindenhol kiábrándító kiesni, de főleg hazai pályán…
Hamilton a könnyeivel küszködött parádés győzelme után
Verstappen örül a 2. helynek: Lehetett volna sokkal rosszabb is!
Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat Verstappen és Norris előtt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!