Kiderült: Ezért járt Ocon a Williamsnél! - F1VILÁG.HU

Kiderült: Ezért járt Ocon a Williamsnél!

HIRDETÉS
Valóban járt a Williams grove-i gyárában nemrég a jelenleg az Alpine színeiben versenyző Esteban Ocon — erősítette meg a csapatot irányító James Vowles, aki beszélt arról is, mi volt ennek az oka.

A hungaroringi paddockban terjedt el a híre, a Williams szerette volna, ha Ocon már idén átül az ő autójukba, mégpedig Logan Sargeant helyére, ennek érdekében pedig egy üléspróbán is részt vett a csapat angliai központjában. A hírek szerint viszont az Alpine megvétózta a lépést, így Oconnak ki kell töltenie 2024 végéig szóló szerződését.

Most James Vowles, a Williams csapatfőnöke beszélt arról a Motorsport.com című internetes portálnak, Ocon miért is látogatott el hozzájuk. A szakember tagadta, hogy már idén be akarták őt ültetni.

„Esteban bejött hozzánk — nem is igazán egy igazi üléspróbára, de szerettem volna kiértékelni őt 2025-re és 2026-ra” — mondta a brit szakember. „Szükségem volt erre, mert biztosnak kell lennem abban, hogy befér-e az autóba, vagy sem. Mivel ő — akárcsak Alex [Albon] — egy magas srác, a méretei viszont egy kicsit nehézkesek bizonyos tekintetében.”

„Minden, amit jelenleg csinálunk — csak, hogy ezt tisztázzuk —, 2025-re, és azon túlra vonatkozik a versenyzői terén. Kétségkívül fontolgatjuk őt is. Évek óta ismerem már, nyilván együtt dolgoztunk a Mercedesnél. Villámgyors pilóta. Az ember nem győzi le Fernandót [Alonso] az időmérőn, hacsak nem villámgyors! Ha megfelelő környezetet teremtünk köré, nagyon erős tud lenni. Ezért is vettük fontolóra őt.”

Vowles ugyanakkor hozzátette, nem valószínű, hogy Ocon végül náluk köt ki: „A jelenlegi helyzetét tekintve az útjaink nem keresztezik egymást, és szerintem kár érte, mert vannak dolgok, amik szerintem működnének. Vannak viszont olyanok is, amik szerintem nem a rendelkezésünkre álló időkeretben. Amit viszont mondani tudok, hogy magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy nagyon sikeres jövő vár ránk a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!