Kiderült, milyen üzemanyagot használ majd a Forma-1-ben az Audi - F1VILÁG.HU

Kiderült, milyen üzemanyagot használ majd a Forma-1-ben az Audi

HIRDETÉS
A BP lesz a Forma-1-be 2026-ban megérkező Audi üzemanyag-beszállítója — a felek már jelenleg is együtt dolgoznak, hiszen a V6-os erőforrás fejlesztése bő két éve zajlik Neuburgban.

Az Audi 2026-ban mutatkozik be az F1-ben, ráadásul nem csupán motorszállítóként, hiszen jó ideje tudni már, hogy a német vállalat teljes egészében felvásárolja a Sauber Forma-1-es csapatát. A gyártó együttműködési megállapodást kötött a BP nevű olaj- és energiaipari vállalattal, így 2026-tól már az általuk gyártott fenntartható üzemanyagokat használhatja a svájci-német csapat.

A BP természetesen kenőanyagokat is szállít majd az Audinak, mégpedig Castrol nevű brandje révén, ám természetesen a BP és az Aral márkanevek is megjelennek majd az együttműködés révén.

A BP már a V6-os erőforrása fejlesztése során is üzemanyaggal segíti az Audi munkáját, és a hibrid összetevőkhöz kenőanyagokat is szolgáltat. A brit vállalat jelenleg az Alpine csapatát látja el termékeivel a Forma-1-ben, az enstone-i csapattal még 2017-ben lépett szövetségre.

„Az Audi és a BP mindig sikeresen dolgozott együtt a motorsportban” — mondta az Audi F1-es főnöke, Andreas Seidl. „Örömünkre szolgál, hogy ezt a partnerséget a következő szintre emelhetjük a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!