Klien: Mateschitz lenyűgöző volt, bármikor felhívhatta az ember - F1VILÁG.HU

Klien: Mateschitz lenyűgöző volt, bármikor felhívhatta az ember

HIRDETÉS
Csak jókat tud mondani a Red Bull tavaly elhunyt tulajdonosáról, Dietrich Mateschitzről az energiaital-gyárosok Forma-1-es csapatának egykori versenyzője, Christian Klien.
Christian Klien during the ADAC GT Masters in Spielberg, Austria on May 20, 2022 // Lucas Pripfl / Red Bull Content Pool // SI202205200590 // Usage for editorial use only //

Az osztrák versenyző pályafutása során 49 Forma-1-es versenyen állt rajthoz, a száguldó cirkuszban még 2004-ben mutatkozott be, 2005-ben és 2006-ban pedig a Red Bull Racing színeiben versenyezhetett. A most 40 esztendős versenyző természetesen a mai napig figyelemmel kíséri a Forma-1 eseményeit, sőt, TV-s szakértőként is tevékenykedik, az Osztrák Nagydíj hétvégéjén pedig az F1 Beyond The Grid című podcastjében mesélt arról, milyen viszonyt is ápolt az egykori Red Bull vezér Dietrich Mateschitzcel.

„Tulajdonképpen az első Red Bull-sisakomat maga Didi Mateschitz adta át nekem. Mindig kapcsolatban voltam vagy Thomas Überall-lal [a Red Bull juniorprogramjának korábbi vezetőjével], vagy Didivel. És amikor először a Jaguarhoz kerültem, akkor is volt némi szponzorációm a Red Bull részéről. Mindent közvetlenül Didivel intéztünk” – mondta az egykori F1-es pilóta.

„Didi lenyűgöző volt. Rengeteg sportolót segített, nemcsak a motorsportban, hanem a sport minden területén. Egyszerűen egy boldog, barátságos ember volt mindig. Örömmel támogatott úgy, hogy nem várt cserébe sokat. Csak a legjobbakat tudom mondani róla. Bármikor felhívhatta őt az ember, felvette a telefont, és volt ideje rád.”

„Amikor először ellátogattam a Red Bullhoz Fuschl-ba, azt hiszem, 35 ember dolgozott ott. Nagyon kicsi volt az egész. Az elmúlt 20-25 évben viszont óriási vállalattá nőtte ki magát. De akkoriban olyan volt, mint egy család. Többé-kevésbé mindenkit ismert az ember. Akkoriban más volt.”

Klien azt reméli, Mateschitz tavalyi halála után nem fog megváltozni a Red Bull motorsporthoz és Forma-1-hez való hozzáállása.

„Remélem, hogy nem – és nem is gondolom, hogy változik. Benne van ez a Red Bull DNS-ében. Ez még mindig az egyik legjobb marketingeszköz. És elvégre a Red Bull egy marketingvállalat. A Red Bull Racing pedig rendkívül jól szerepel. Nem hinném, hogy változik ez a dolog. Benne van a Red Bull DNS-ében, a motorsport mindig benne lesz. Ebben egészen biztos vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Klien: Mateschitz lenyűgöző volt, bármikor felhívhatta az ember
Leclerc a nagy esélyes, tízszeres pénzt hozhat a konyhára Verstappen bakui győzelme! (x)
Azeri Nagydíj: A versenynap eseményei percről percre
Motorcsere Hamiltonnál, a bokszból rajtol Bakuban!
Mázlija volt a szerelőnek: Videó Albon időmérős incidenséről!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!