Portugál Nagydíj

Kovalainen elégedett, de nem éri be ennyivel

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kovalainen elégedett, de nem éri be ennyivel

A McLaren Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen bevallotta, elégedett a harmadik helyezésével, miután a szombati időmérőn történt incidens után csak a nyolcadik helyről vághatott neki a mai megmérettetésnek.

A McLaren Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen bevallotta, elégedett a harmadik helyezésével, miután a szombati időmérőn történt incidens után csak a nyolcadik helyről vághatott neki a mai megmérettetésnek.

A McLaren duóját öt hellyel hátrébb rangsorolták a rajtrácson, miután a sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy valóban akadályozták riválisaikat, miközben levezető körüket teljesítették az időmérő edzés utolsó perceiben.

A finn pilóta a nyolcadik helyről szépen lassan felküzdötte magát a harmadik pozícióba, mellyel megszerezte pályafutása második dobogós helyezését a királykategóriában.

Kovalainan a verseny utáni sajtótájékoztatón elmondta, a körülményeket figyelembe véve, elégedett a mai eredménnyel, jóllehet ennél sokkal többre vágyik.

“Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk a mai eredménnyel” – mondta a finn pilóta. “A tegnapi büntetés után nem voltunk könnyű helyzetben. Stratégiánk jól működött, és szinte mindvégig szabad volt az út előttem.”

“Volt egy kis gondom az első etapban, mikor a lágy keverékű gumik elkezdtek szemcsésedni, de az autó továbbra is jól működött. Az utolsó etapban már visszavettem a tempóból, hogy kíméljem a motort. Elégedett vagyok a mai nappal, bár néhány hellyel előrébb szerettem volna végezni, de ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni a mai versenyből.”

“Nem volt könnyű dolgunk, fizikálisan igencsak leszívta az embert a verseny, de a csapattal és orvosommal együtt sokat dolgoztunk azon, hogy jobb formában legyek, mint a tavalyi évben. Örülök, hogy minden rendben ment” – tette hozzá Kovalainen, aki azért hozzátette, a gumik szemcsésedése okozta számára a legnagyobb problémát a mai versenyen.

“Az etapok végére javult fel a teljesítményünk a többiekhez képest, az első körökben a szemcsésedés miatt nem tudtuk hozni az autóból a maximumot, ezért sem hívott be a csapat előbb a boxba. Kiváló volt a stratégiánk, amelynek segítségével Jarno elé ugrottam, és a harmadik helyre repítettem az autómat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!