Kovalainen időben figyelmeztette Hamiltont - F1VILÁG.HU

Kovalainen időben figyelmeztette Hamiltont

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes újdonsült versenyzője, Heikki Kovalainen figyelmeztette csapattársát, Lewis Hamiltont, hogy ne számítson sétagaloppra, ugyanis mindent megtesz majd azért, hogy bezsebelje a bajnoki címet a 2008-as idényben.

A McLaren Mercedes újdonsült versenyzője, Heikki Kovalainen figyelmeztette csapattársát, Lewis Hamiltont, hogy ne számítson sétagaloppra, ugyanis mindent megtesz majd azért, hogy bezsebelje a bajnoki címet a 2008-as idényben.

Kovalainen az idei évben csatlakozott a McLarenhez, miután debütáló évét a Renault-nál töltötte a 2007-es idényben.

A finn versenyző hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis minden esélye meglesz arra, hogy megverje csapattársát, és harcba szálljon a bajnoki címért 2008-ban.

“Rengeteget tanultam a tavalyi évben. Fontos volt számomra, hogy minél előbb megkezdjem a munkát a csapattal, mert tudni akarom, miért voltam lassú. Minden részletet meg kell értenem, hogy javíthassak a teljesítményemen” – mondta a finn pilóta a The Telegraph-nak adott nyilatkozatában.

“Célom az, hogy megnyerjem a bajnokságot. Hiszem, hogy meg tudom verni Lewist. A csapat garantálta, hogy ugyanazzal az autóval versenyezhetek, mint ő, szóval minden esélyem meglesz arra, hogy sikerre vigyem. Minden rajtam múlik, és azon, milyen munkát végzek.”

“Lewis kis híján megnyerte a bajnokságot a tavalyi évben. Hatalmas figyelem irányult rá. Szuperszár, mit is tehetnék. Nekem is bizonyítanom kell. Ha megnyerem a bajnokságot a következő idényben, akkor az emberek azonnal rólam fognak beszélni, és én fogom érdekelni őket.”

Egy valamit azonban mindenképpen el kell kerülnie Kovalainennek, mégpedig a tavalyi évben történteket, mikor Alonso és Hamilton vérre menő csatát vívott egymással a pályán és azon kívül egyaránt. A finn pilóta azonban úgy gondolja, ezzel nem lesz gond, mert mindent megtesz azért, hogy elkerülje a nézeteltéréseket, és csakis arra koncentráljon, hogy jól teljesítsen a versenyeken.

“Nem tudom, mi történt a tavalyi évben, mi nem működött, azonban nem gondolom, hogy probléma lenne az idei évben. Ez nem az én stílusom. Én nem foglalkozom annyit a politikával. A lehető legjobb tudásom szerint próbálok vezetek, és mindent megteszek azért, hogy mindenkit megverjek. Ha ez nem sikerül, akkor addig dolgozok a mérnökeimmel, amíg nem leszek erősebb. Nem fogok aggódni, nyugodtan járom az utam” – tette hozzá Kovalainen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!