Friss hírek

Kovalainen maga mögött hagyta hatalmas balesetét

Heikki Kovalainen nem aggódik amiatt, hogy ismét Forma-1-es autóba kell ülnie, miután hatalmas balesetet szenvedett a két héttel ezelőtt megrendezett Spanyol Nagydíjon.

Heikki Kovalainen nem aggódik amiatt, hogy ismét Forma-1-es autóba kell ülnie, miután hatalmas balesetet szenvedett a két héttel ezelőtt megrendezett Spanyol Nagydíjon.

A finn versenyző teljes erőbedobással készül a hétvégi török futamra, jóllehet még át kell mennie az FIA kötelezően előírt orvosi vizsgálatain, és csak azután kaphat engedélyt arra, hogy részt vegyen a hétvégi megmérettetésen.

“Jól érzem magam, a nyakam sem fáj már annyira, és a szokásos módon készülök a következő futamra” – mondta Kovalainen. “Csütörtökön hagytam el Spanyolországot és tértem vissza Finnországba, ahol a csapat orvosának felügyeletével kezdtem meg a munkát, hogy bizonyosságot szerezzek arról, készen állok-e a versenyzésre.”

“A hét elején csak óvatosan edzettem, majd a hét második felében már a szokásos módon készültem. Lewis is velem volt a héten, és együtt tréningeztünk. Csütörtökön részt kell vennem az FIA orvosi tesztjén Törökországban. Már alig várom, hogy visszaülhessek az autóba, és versenyezhessek a hétvégén, ám a döntés nem az én kezemben van, az FIA mondja ki a végső ítéletet.”

Arra a kérdésre, hogy tart-e a visszatéréstől, Kovalainen a következőket felelte: “Egyáltalán nem. Minél előbb vissza szeretnék térni a pályára, csak erre gondolok barcelonai balesetem óta. A sportban dolgozók, különösen az FIA, minden erejével azon vannak, hogy növeljék a versenyzők biztonságát, de a Forma-1 egy kockázatos munka. Tisztában vagy ezzel, mint versenyző, de nem gondolsz erre. Ha emiatt aggódsz, akkor elveszíted a koncentrációdat.”

A McLaren vezetése bevallotta, arra az esete is van tervük, ha netán Kovalainen nem kapna engedélyt a versenyzésre, azonban bízik benne, hogy minden rendben lesz a finn versenyzővel.

“A csapat orvosa rajta tartja a szemét, és az eddig látottak alapján semmi jele nincs annak, hogy gond lenne a finn versenyzővel. Mielőtt még Isztambulba utazna, egy átfogó vizsgálat alá vetjük, hogy megbizonyosodjuk arról, minden rendben van vele. Ezután részt kell vennie az FIA kötelező orvosi tesztjén csütörtökön, ahol véleményünk szerint nem lehet gond” – mondta Martin Whitmarsh, a csapat vezérigazgatója.

“Természetesen arra is van tervünk, ha netán Heikki nem menne át az FIA vizsgálatain, de erre nem hisszük, hogy szükség lesz. Azonban tejes mértékben elfogadjuk majd az orvosi szakértők véleményét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!