Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kubica aggódik a BMW rajtjai miatt

Robert Kubica bevallotta, leginkább a BMW Sauber gyenge rajtja miatt aggódik a mai verseny kapcsán, mert véleménye szerint csapata még nem oldotta meg teljes mértékben az elmúlt futamokon is fellépő problémáit.

Robert Kubica bevallotta, leginkább a BMW Sauber gyenge rajtja miatt aggódik a mai verseny kapcsán, mert véleménye szerint csapata még nem oldotta meg teljes mértékben az elmúlt futamokon is fellépő problémáit.

A német-svájci alakulat idei versenygépe elég gyenge rajtokat produkált eddig a 2008-as idényben, legutóbb Bahreinben láthattuk ezt, ahol Kubica már a rajtnál elvesztette vezető pozícióját Felipe Massával szemben.

Bár a német autógyártó rengeteg időt és energiát fektetett abba, hogy megoldást találjon a problémákra, Kubica szerint csapatának még nem sikerült teljesen orvosolnia a hibát.

“Jelenleg ez a legégetőbb kérdés az autóval kapcsolatban” – mondta Kubica, mikor a rajtokról kérdezték. “Bízom benne, hogy jobban kapjuk majd el a rajtot a mai versenyen, de megmondom őszintén, hogy egy kicsit aggódom.”

Kubica azt is elmondta, a legnagyobb problémát a kuplung pozíciójának helyes megtalálása okozza a rajtoknál és fogalma sincs arról, mennyi időt vesz majd igénybe, míg csapata teljesen megoldást talál a helyzetre.

“Természetesen nagyon keményen dolgozik a csapat, és tisztában vagyunk azzal, hogy mely területen vannak problémák. Sajnos a rajtjaink nem egyenletesek. Éppen ezért azt sem tudom, mire számíthatok a délutáni versenyen” – magyarázta Kubica, aki mindezek ellenére elégedett csapata egyre javuló teljesítményével.

“Úgy tűnik, hogy nagyon közel vagyunk a McLarenhez. Úgy gondolom, hogy harcba szállhatunk velük, aminek nagyon örülök. Fernando Alonso szombati teljesítménye pedig nem ijeszt meg, mert bár kiválóan dolgozott, biztos vagyok benne, hogy könnyebb autóval futott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Kubica aggódik a BMW rajtjai miatt
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!
Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti
Minél hátrébb végez, annál nagyobb előnybe kerülhet a Ferrari 2021-ben