Friss hírek

Kubica fantasztikus versenyt teljesített a BMW-vel

Robert Kubica mérhetetlenül boldog volt, miután megszerezte pályafutása eddigi legjobb helyezését a Forma-1-ben a hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol Kimi Raikkönen mögött a második pozícióban intették le a kockás zászlóval.

Robert Kubica mérhetetlenül boldog volt, miután megszerezte pályafutása eddigi legjobb helyezését a Forma-1-ben a hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol Kimi Raikkönen mögött a második pozícióban intették le a kockás zászlóval.

A BMW Sauber számára nem is kezdődhetett volna jobban az idei év, hiszen Nick Heidfeld ausztrál dobogós helyezése után, Robert Kubica is felállhatott a pódiumra a szezon második állomásának helyet adó Sepangban.

Ez volt egyébként Kubica első dobogós helyezése a 2006-os Olasz Nagydíj óta, így nem csoda, hogy boldogan nyilatkozott a futamot követően.

“Úgy gondolom, hogy ez egy fantasztikus eredmény a csapat számára” – mondta a lengyel versenyző, aki miután az első sorból várhatta a futam rajtját, kiesett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

“Két második hely egymást követő két versenyen, kiváló teljesítmény. A szerencsétlenül sikerült Ausztrál Nagydíj utón végre ismét felállhattam a dobogóra, amire legutóbb Monzában volt lehetőségem még 2006-ban. Nagyon boldog és elégedett vagyok mind magam, mind pedig a csapat miatt.”

“Nem sikerült túl jól a rajtom, kicsit kipörögtek a hajtott kerekeim, ami a kigyorsítást megnehezítette. Közel volt hozzám Trulli és Nick. Kis híján elvesztettem az uralmam az autóm felett a fékzónában az első kanyarban, de aztán összeértek, és sikerült elmennem mellettük.”

“Aztán megpróbáltam a lehető legegyenletesebb teljesítményt nyújtani. Tudtuk, hogy nem fogjuk tudni felvenni a versenyt a Ferrarival, de keményen hajtottunk. Aztán mikor a második kiállás után megláttuk, hogy Heikki 17 másodperccel áll mögöttünk, visszavettünk a fordulatszámból, hogy spóroljunk a motorral a következő versenye.”

“Megmondom őszintén, nem voltam túl jól, picit betegnek éreztem magam, így nem volt egyszerű a mai verseny, de végül minden gond nélkül befejeztem” – tette hozzá Kubica, aki szerint a jó eredmények ellenére, csapatának tovább kell fejlődnie.

“Először is azt kell mondjam, elégedettek lehetünk a jelenlegi helyzetünkkel. A szezon elején nem tűntünk túl erősnek, és nagyon nehéz lett volna megmondani, hol is állunk valójában a többiekhez képest.”

“A végsebesség terén még van lemaradásunk, ami miatt gondban lehetünk néhány versenyen, hiszen a kanyarokban mindenkinél keményebben kell hajtanunk. Az egyenesekben veszítünk riválisainkkal szemben, így a hosszú versenyeken nem lesz könnyű a gumikat megfelelő állapotban tartani.”

Kubica csapattársa, Nick Heidfeld a hatodik helyen végzett, miután a rajtnál visszaesett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!