Kubica szeme előtt továbbra is egy cél lebeg - F1VILÁG.HU

Kubica szeme előtt továbbra is egy cél lebeg

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica elmondta, továbbra is az a célja, hogy győztes csapatot faragjon a BMW-ből, jóllehet egyelőre még nem tudni, hol folytatja pályafutását a következő idényben.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica elmondta, továbbra is az a célja, hogy győztes csapatot faragjon a BMW-ből, jóllehet egyelőre még nem tudni, hol folytatja pályafutását a következő idényben.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Kubica nagy valószínűséggel a BMW színeiben folytatja pályafutását, ugyanis a német-svájci csapatnak opciója van a lengyel versenyzőre a 2009-es idényre.

Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy Kubica legkorábban csak 2010-ben lesz elérhető mások számára, hacsak nem adja el a BMW a lengyel versenyzőt egyik nagy riválisának, amire igen kicsit az esély.

Maga az érintett azonban elmondta, jelen pillanatban a szerződése körül kialakult “vita” aggasztja a legkevésbé.

“Fogalmam nincs, hol folytatom a jövő évben” – mondta a lengyel pilóta az Autosportnak. “Minden egyes nap új pletykák kapnak szárnyra, nekem pedig nincs miről beszámolnom. A számomra lehető legjobb lehetőséget szeretném választani, aztán majd meglátjuk. Jelenleg azonban az idei évre koncentrálok, hogy a lehető legjobb munkát tudjam elvégezni. Aztán majd meglátjuk.”

A hírek szerint a BMW-nek opciója van Kubicára a 2009-es idényre, ám annak határideje szeptemberben lejár, így a feleknek addig mindenben meg kell egyezniük.

A lengyel versenyző eddig kiválóan szerepelt az idei évben, amit az is bizonyít, hogy túlszárnyalta csapattársát, Nick Heidfeldet, aki jobb volt nála a tavalyi évben. A lengyel versenyző azonban elmondta, azért képes jobb eredmények elérésére, mert sokkal komfortosabban érzi magát autójában, mint a tavalyi évben.

“Idén teljesen más a helyzet. Tavaly több okból kifolyólag is szenvedtem. Nem hiszem, hogy a gumik okolhatók ezért, ez csak egy jó kifogás a versenyzők számára. Az igazság az, hogy a módosításokkal sikerült elérnünk, hogy jobban érezzem magam az autóban. Többet ki tudok hozni belőle, és könnyebben be tudom állítani. Jobban együtt tudok dolgozni a mérnökeimmel, ami az eredményekben is megmutatkozik.”

Kubica azonban nem bízza el magát, mert lát esélyt arra, hogy Heidfeld a szezon második felében feltámad, és csapattársa lesz majd a legnagyobb ellenfele a későbbi versenyeken.

“A szezon hosszú, és mások ellen versenyzek. A csapat rengeteget dolgozik azért, hogy Heidfeld jobban szerepeljen, így biztos vagyok abban, hogy idővel gyorsabb lesz. Fontos számomra, hogy jól végezzem a munkám, és úgy érzem, eddig ez sikerült is” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!