Kubica szerint egyszeri botlás volt a Török Nagydíj - F1VILÁG.HU

Kubica szerint egyszeri botlás volt a Török Nagydíj

HIRDETÉS

Robert Kubica úgy gondolja, hogy csapata hamar maga mögött hagyja a Török Nagydíjat, és ismét felveheti a versenyt a Ferrarival és a McLarennel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon.

Robert Kubica úgy gondolja, hogy csapata hamar maga mögött hagyja a Török Nagydíjat, és ismét felveheti a versenyt a Ferrarival és a McLarennel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon.

Kubica és csapattársa, Nick Heidfeld csak a negyedik, illetve az ötödik helyen végzett az elmúlt versenyen Isztambulban, ahol a BMW idén első alkalommal nem tudta felvenni a versenyt a Ferrarival és a McLarennel.

Annak ellenére, hogy egyesek azt gondolják, ez annak a jele, hogy a BMW Sauber elbukott riválisaival szemben a fejlesztési versenyben, Kubica optimistán látja a helyzetet.

“Törökország egy különleges helyszín számunkra, ezt már tavaly tapasztaltuk. Egyszerűen nem tudtunk harcba szállni az előttünk álló csapatokkal, de továbbra is a többiek előtt maradtunk” – mondta Kubica. “Bízom benne, hogy ez csak egy egyszeri eset volt, és Monacóban, illetve Kanadában közel maradhatunk riválisainkhoz, és felvehetjük a versenyt a McLarennel és a Ferrarival.”

Kubica nem gondolja, hogy azért nem sikerült csapatának felállnia a dobogóra az elmúlt két versenyen, mert leeresztett, bár bevallotta, rengeteg energiájukat felemésztette, hogy megoldást találjanak a kezdeti nehézségekre.

“Mindenki tisztában van azzal, hogy szenvedtünk a téli tesztek elején, és rengeteg munkánk van abban, hogy megoldást találtunk a problémákra” – magyarázta a lengyel versenyző. “Úgy gondolom, hogy a török futam egyszeri botlás volt, hiszen kiválóan szerepeltünk Barcelonában.”

Kubica azt is elárulta, hogy a BMW végre megoldást talált gyenge rajtjaira, miután sikeresnek bizonyultak a kuplungon elvégzett módosítások.

“Voltak problémáink, melyeket megoldottunk a Török Nagydíjra. Isztambulban nagyon jól kaptuk el a rajtot, aminek örülök. A török futamon ugyanazt a kuplungot használtuk, mint a szezonnyitón Ausztráliában, és mindkettőnk rajtja nagyon jó volt. Azt gondolom, hogy sikerült megoldást találnunk a problémákra, és jól állunk a fejlesztésekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!