Kvyat tudja, nagyot hibázott Szocsiban - F1VILÁG.HU

Kvyat tudja, nagyot hibázott Szocsiban

HIRDETÉS

Kiábrándítóan alakult hazai versenye, az Orosz Nagydíj Daniil Kvyat számára.


Kiábrándítóan alakult hazai versenye, az Orosz Nagydíj Daniil Kvyat számára.

Az ifjú versenyző csupán tizenötödikként ért célba a szezon negyedik versenyén, a futam elején ráadásul tönkretette a ferraris Sebastian Vettel futamát is.

Kvyat kétszer is összeütközött az első körben a némettel, minek következtében a Ferrari világbajnok versenyzője feladni kényszerült a futamot.

Kvyat Red Bullja is megsérült, így rögtön az első kör végén a bokszba kényszerült, később ráadásul 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott a történtekért.

A Red Bull ifjonca a futam után elmondta, nagyon sajnálja, hogy tönkretette Vettel versenyét, és megpróbál tanulni a történtekből.

„A rajtot követően elkezdtem nyomni a fékpedált, de nem sikerült időben lelassulnom, az első ütközés emiatt következett be” – mondta a Red Bull orosz pilótája.

„Ami a második ütközésünket illeti: nem láttam, mi zajlik előttem, nem tudtam időben reagálni. Minden probléma miattam volt. Nem túl jó érzés, de néha megtörténik az ilyen a Forma-1-ben. Ebből is tanulni fogok.”

„Elnézést kérek mindenkitől, aki érintett volt a balesetben. Azt hiszem, beszélnünk kell a történtekről. Persze könnyű engem támadni, és szerintem fognak is, de meg tudok birkózni vele.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, Kvyat hibája teljesen tönkretette a versenyüket Oroszországban.

Hirdetés

„A versenyünket teljesen elcsesztük az első kanyarban. Daniil elrontotta a féktávot, nekiütközött Seb autójának, aki ráadásul nekicsúszott Daniel [Ricciardo] versenyautójának” – mondta a szakember.

„Ez egy nyilvánvaló hiba volt Daniil Kvyat részéről. Szerintem pontosan tudja, mi történt. Sok pontot szerezhettünk volna ma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kvyat tudja, nagyot hibázott Szocsiban
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!