Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak - F1VILÁG.HU

Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak

HIRDETÉS
Liam Lawson szerint még „nagyon távoli” számára az, hogy a Red Bull 2025-ös ülésének megszerzésére gondoljon, hiszen jelenleg azokra a teljesítménykritériumokra fókuszál, amelyeket a csapat állított fel számára a Forma-1-be való visszatérésekor.

A fiatal új-zélandi pilóta az austini versenyhétvégén tér vissza az F1-be, miután Daniel Ricciardót a Szingapúri Nagydíjat követően elküldték a Visa Cash App RB csapatától. A Red Bull célja Lawson teljesítményének felmérése Yuki Tsunoda ellenében, miközben a jövőbeli pilótaopciókat mérlegelik — könnyen lehet ugyanis, hogy 2025-ben lecserélik Sergio Perezt a nagycsapatnál.

Lawson nevét korábban már említették, mint Perez lehetséges utódját, azonban a Red Bull végül úgy döntött, bizalmat szavaz a mexikóinak az év végéig, bízva abban, hogy kilábal szezon közbeni hullámvölgyéből.

Amikor Austinban arról kérdezték Lawsont, kapott-e bármilyen iránymutatást a Red Bulltól arról, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy esélye legyen a csapat ülésére, akár már 2025-ben, így válaszolt: „Őszintén szólva, [egy Red Bull ülésre gondolni] nagyon távoli cél. Az a cél, ami ki lett tűzve, ugyanaz, mint amikor 17 évesen csatlakoztam a programhoz.”

„Minden teljesítményalapú, és gyakorlatilag így fogják megítélni. Nyilvánvalóan Yuki az elmúlt években — különösen idén — nagyon jól teljesített. Ő az összehasonlítási alap, hiszen ő az egyetlen, aki ugyanabban az autóban ül, mint én. Tehát közvetlenül hozzá fognak hasonlítani.”

„Azt hiszem, az elvárás az, hogy versenyképes legyek vele szemben. Hogy ez hová helyez engem a jövő évi vagy későbbi tervek szempontjából, fogalmam sincs. De ez az a cél, amit kitűztek.”

Lawson elárulta, hogy nem kapott konkrét pontszámokra vonatkozó elvárásokat, de úgy érzi, gyorsan a top 10-be kell kerülnie ahhoz, hogy segítse csapatát a konstruktőri bajnokság hatodik helyének megszerzésében.

„Ez egy nehéz időszak a visszatérésre, különösen egy sprinthétvégén, egy új pályán, a szezon végén, így próbálok a lehető legjobban felkészülni” – mondta a fiatal versenyző.

„Szerintem nem olyan egyszerű a dolog, hogy egy konkrét helyezés legyen a cél. Számomra az a legfontosabb, hogy pontokat szerezzek, mert a csapat az alapján fog megítélni, hogy hogyan teljesítek, és a legjobb módja ennek az, ha pontokat szerzek.”

„A csapat számára is fontos, hogy a konstruktőri bajnokság hatodik helyéért harcoljunk. Alapvetően igyekszem minél gyorsabban pontokat szerezni, ez a célom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Verstappen a Red Bullt kritizálja: Ricciardo szebb búcsút érdemelt volna
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!