Leclerc arra számít, a Ferrari életre kel a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Leclerc arra számít, a Ferrari életre kel a Hungaroringen

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője bízik benne, hogy a Magyar Nagydíj hétvégéjén újra az élmezőnyben harcolhatnak a Red Bull-lal, a McLarennel és a Mercedessel. 

A Ferrari számára nem alakultak jól az elmúlt versenyek, az előző 4 versenyhétvégén csupán egyetlen alkalommal tudtak dobogóra állni, pedig a szezon ígéretesen indult számukra. A fordulópontot a kanadai versenyen történt kettős kiesés, majd a Spanyol Nagydíjra vitt fejlesztések jelentették, azóta ugyanis a Ferrari nem találja a teljesítményt. 

Erről beszélt a Hungaroringen Leclerc, aki bízik benne, hogy a Magyar Nagydíj hétvégéje egy újabb fordulópont lehet, és visszatérhetnek régi önmagukhoz. 

„Monacóig nagyon jó tempóban léptünk előre, és egészen addig talán mi voltunk a legjobb csapat a fejlődést tekintve — tavaly Monzától az idei Monacói Nagydíjig nagyon erős fejlődés volt“ — értékelte a teljesítményüket Leclerc a csütörtöki sajtótájékoztatóján a Hungaroringen. 

„A fordulópont Barcelona volt, amikor volt egy fejlesztésünk, ami a pattogáshoz vezetett. Azóta elég extrém irányokba megyek el a fejlesztésekkel, hogy találjak valami megoldást a gondokra. Az eredményekkel fizetünk ezért, de sok tudást szerzünk a problémákról, és ez majd segít minket abban, hogy ettől a hétvégétől kezdve visszatérjünk.“ 

„Most már egy kicsit jobban megértettük ezeket a dolgokat, és biztos vagyok benne, hogy ettől a hétvégétől jobb lesz a helyzet, majd Spában és a szezon hátralévő részében is“ — folytatta a Ferrari-pilóta.

„Ha mindent optimalizálunk, akkor visszatérhetünk az év eleji formánkhoz. Ugyanakkor az egyik legfontosabb, hogy tiszta hétvégénk legyen, ne menjünk el extrém irányba a beállításokkal, hogy tudjam, hogyan fog viselkedni az autó az időmérőn. És ha ez megvan, akkor újra az élmezőnyben lehetünk.“

Kövesd velünk a hétvége eseményeit! Egyenesen a Hungaroringről hozzuk nektek a híreket, tartalmakat: kövess minket Facebookon és Instagramon is! 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!