Massa: Sokkolt Wheldon és Simoncelli halála - F1VILÁG.HU

Massa: Sokkolt Wheldon és Simoncelli halála

HIRDETÉS

Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában emlékezett meg az elmúlt időszakban tragikus körülmények között elhunyt Marco Simoncelliről és Dan Wheldonról.


Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában emlékezett meg az elmúlt időszakban tragikus körülmények között elhunyt Marco Simoncelliről és Dan Wheldonról.

A MotoGP olasz motorosa vasárnap szenvedett súlyos balesetet Sepangban, míg a korábbi kétszeres Indy500-bajnok egy héttel korábban veszítette életét az IndyCar sorozat Las Vegas-i szezonzáróján.

Massa elárulta, megdöbbentette a két tragédia híre.

„Jelen pillanatban gondolatban Marco Simoncelli és Dan Wheldon családjával és barátaival vagyok. Úgy tűnik, ha rossz dolgok történnek, akkor azok egyszerre jönnek. Az időeltolódás miatt akkor értesültem a MotoGP-ben történt balesetről, amikor felébredtem vasárnap reggel – épp otthon voltam Sao Paulóban” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Egyszerűen hihetetlen, sokkos állapotba kerültem. Simoncelli nagyszerű srác volt, a motorsport egyik legnagyobb karaktere, mindemellett óriási tehetség. Nehéz idők ezek, az egész nem sokkal barátom, Dan Wheldon balesete után történt. Egyszerűen hihetetlen, hogy ezek a szörnyű dolgok egy héten belül történtek.”

Massa – aki a 2009-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket – hozzátette, tudják, hogy valahányszor pályára hajtanak, kockázatot vállalnak, ám mivel életük a versenyzés, megpróbálnak nem tudomást venni erről.

„Természetesen mi, versenyzők mindannyian tudjuk, hogy kockázatot vállalunk, akárhányszor pályára hajtunk. Viszont versenyzés közben az ember nem gondol a kockázatra, mindig keményen nyomjuk, néha túlságosan is. Nem tisztem beszélni Simoncelli balesetéről, mivel nincs tapasztalatom a motorversenyekkel kapcsolatban, de ami Dan balesetét illeti, remélhetőleg figyelmezteti az illetékeseket arra, hogy javítsanak az Indy-autók biztonsági szintjén, akárcsak történt az a Forma-1 esetében az 1994-ben, Imolában történtek után.”

A Ferrari brazilja szerint az illetékeseknek muszáj higgadtan kielemezniük a történteket, hogy megtehessék a szükséges lépéseket.

„Véleményem szerint az IndyCarnak sokat kell fejlődnie biztonság tekintetében. Nincs értelme másokat hibáztatni, most arra van szükség, hogy higgadtan kielemezzék a történteket, hogy aztán megfelelő lépéseket tegyen a sportág szervezete.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa: Sokkolt Wheldon és Simoncelli halála
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!