Mercedes: A legjobb formánkat kell nyújtanunk Belgiumban, hogy az élen harcoljunk - F1VILÁG.HU

Mercedes: A legjobb formánkat kell nyújtanunk Belgiumban, hogy az élen harcoljunk

HIRDETÉS
Szeretne jó eredménnyel a nyári szünetre vonul a Mercedes Forma-1-es csapata, és bár Toto Wolff szerint még lemaradásban vannak ellenfeleikkel szemben, vitathatatlan, hogy sikerült jelentős előrelépéseket tenniük az elmúlt időszakban.

A Mercedesnek nem volt könnyű dolga múlt hétvégén, a Hungaroringen, hiszen az ausztriai és nagy-britanniai győzelmek után nem tudott olyan erős formát mutatni. A dobogó mégis összejött, hiszen Lewis Hamilton a 3. helyen ért célba a kettős győzelmet szerző McLarenek mögött, míg a mezőny második feléből rajtoló George Russell ugyancsak értékes pontokat tudott gyűjteni.

A Forma-1-es mezőny ezen a hétvégén Belgiumban vendégeskedik majd, ahol ismét eltérő kihívások várnak a csapatokra — Toto Wolff azonban azt reméli, sikerül jó eredményekkel elvonulniuk a nyári szünetre.

„Az utolsó versenyre készülünk a nyári szünet előtt, egy öt egymást követő dobogós helyezésből álló sorozattal a hátunk mögött” — mondta Wolff a hétvégi Belga Nagydíj előtt. „Ezért szeretnénk folytatni ezt a lendületet, és erősen zárni a szezon első felét.”

„Az élmezőny szorosan együtt van, és a legjobb formánkat kell hoznunk, hogy ez sikerüljön. Bár egy kis tempóhiánnyal küzdünk néhány versenytársunkhoz képest, folyamatosan javítjuk az autó teljesítményét. Pozitív irányba haladunk, ami biztató. Ez még nem elegendő ahhoz, hogy minden hétvégén következetesen harcoljunk a győzelmekért, de lehetővé tette számunkra, hogy gyakrabban legyünk esélyesek a top 3-ba kerülésre.

Wolff hozzátette, elégedett azzal a fejlődéssel, amit az elmúlt időszakban mutattak, de kíváncsian várja, a Mercedes autója mire megy majd Spában.

„A múlt hétvége Magyarországon nem volt egyszerű. A kvalifikáción rossz helyzetbe kerültünk, és sok munka várt ránk. Vasárnap keményen versenyezhettünk, és értékes pontokat szereztünk, beleértve Lewis 200. dobogós helyezését az F1-ben, ami egy kiváló eredmény.”

„Pozitívum volt látni azokat a lépéseket, amelyeket ezen forróbb körülmények között tettünk, bár még van tennivaló. Spa nagyon eltérő kihívás Budapesthez képest. Hűvösebb hőmérséklet és sokkal nagyobb sebességű pálya vár ránk, érdekes lesz látni, hogyan teljesít az W15-ös a riválisainkhoz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!