Norris: A helyes dolgot kellett megtennem - F1VILÁG.HU

Norris: A helyes dolgot kellett megtennem

HIRDETÉS
Lando Norris számára rendkívül nehéz döntés volt a csapattársa javára elengedni a futamgyőzelmet a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Nehéz helyzetbe hozta az élet Lando Norrist a hungaroringi F1-es fordulón, ahol az élen állva a McLaren arra kérte őt, adja vissza a pozíciót az őt követő csapattársa, Oscar Piastri számára. Bár Norris az élről rajtolt el a Magyar Nagydíjon, Piastri az egyes kanyarban megszerezte tőle a vezetést, és egészen addig előtte is maradt, amíg egy furcsa stratégiai döntés következtében a bokszkiállások során Norris visszavette tőle az első helyet.

A McLaren egy csapatutasítással próbálta meg visszaadni Piastrinak a vezetést, amire Norris csak hosszas kérlelgetés következtében volt hajlandó. A brit pilóta elismerte, mennyire nehéz volt feladni a több mint ötmásodperces előnyét, de végül belátta, hogy a csapat számára ez a döntés lesz a legmegfelelőbb.

„Kemény volt, de emlékszem, Oscar korábban mit tett értem. Ez egy kissé más helyzet, de szóltak, hogy engedjem el, én pedig elengedtem. Nehéz, mert mindig a győzelemért harcolunk. Számomra egy győzelem nagyon sokat számít, de ő is így van ezzel. Próbáltam az ő szemszögéből nézni a helyzetet. Minden pilóta önző, ebben a játékban annak kell lenni, de beleképzeltem magam az ő helyzetébe, és rájöttem, hogy a helyes dolgot kell tennem.”

Piastri ezzel megszerezte élete első F1-es nagydíjgyőzelmét, a McLaren pedig fennállása 49. dupla győzelmét érte el. Norris emiatt büszke a csapatára.

„A csapat miatt boldog vagyok. Az utolsó kettős győzelmüket valószínűleg tíz éve szerezték, vagy valami ilyesmi. Oscar miatt is örülök. Tudom, hogy nagyon szeretett volna nyerni, és szerintem azt mondaná, hogy ez értékesebb egy sprintfutamos győzelemnél. [Amivel már rendelkezett – a szerk.] Ez az első igazi győzelme, szóval örülök neki és a csapatnak is. Ez mindannyiunk számára egy hihetetlen hétvége volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!