Norris a leggyorsabb a második hungaroringi edzésen, Leclerc a korlátnak csapta autóját - F1VILÁG.HU

Norris a leggyorsabb a második hungaroringi edzésen, Leclerc a korlátnak csapta autóját

HIRDETÉS
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. A brit pilóta mögött Max Verstappen végzett a 2. helyen, megelőzve Carlos Sainzot. A Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc a korlátnak csapta autóját.

A Forma-1 mezőnyét a késő délután megtartott második szabadedzésen is nagy hőség fogadta, igaz, az aszfalt hőmérséklete ezúttal nem kúszott fel 60℃-ig, nagyjából 45℃ körül mozgott az egyórás gyakorlás során.

A legjobb köridőt végül a McLaren ifjú pilótája, Lando Norris futotta meg: a brit 1 perc 17,788 másodperces köridővel másodperces köridővel zárt az élen, bő 2 tizeddel volt gyorsabb, mint a világbajnoki éllovas Max Verstappen. A 3. helyen végző Carlos Sainz lemaradása már közel 4 tizedmásodperc volt.

A Red Bull másik pilótája, Sergio Perez ezúttal a4. helyen zárt, megelőzve George Russellt, illetve a Haas autójával remekül teljesítő Kevin Magnussent. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csupán a 7. helyen zárta a gyakorlást, míg a top 10-ben Daniel Ricciardo, Alex Albon és Fernando Alonso zárt még.

A Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc nem lehet elégedett a pénteki nyitónappal: a monacói versenyző mindössze 8 körig jutott, autójával ugyanis a 4-es kanyarban nagy tempónál megcsúszott, és a korlátnak ütközött. A baleset miatt a piros zászlók is előkerültek, bár Leclerc szerencséjére a Ferrari nem sérült meg jelentősen. Az viszont mindenképpen fájdalmas lehet számára, hogy rengeteg pályaidőt veszített, így bőven lesz mit bepótolnia a szombati utolsó gyakorláson.

A Mansell-kanyarban egyébként volt egy másik hajmeresztő incidens is: Zhou Guanyu érkezett nagy tempónál, miközben előtte meglehetősen lassan haladt Sergio Perez. A kínai pilóta feltehetően megijedt ettől, elveszítette uralmát Sauberje felett, és kis híján telibe találta Perez Red Bullját.

Zhou Végül az utolsó helyen zárta az edzést, míg csapattársa, Valtteri Bottas 11. lett, megelőzve Logan Sargeant-et, valamint a McLarennel visszafogottan teljesítő Oscar Piastrit.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj programja szombaton a harmadik szabadedzéssel folytatódik, az időmérőt 16 órától rendezik majd.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!