Norris: Az átalakított McLaren gyorsabb, de ugyanazok a problémái - F1VILÁG.HU

Norris: Az átalakított McLaren gyorsabb, de ugyanazok a problémái

A Szingapúrban pályára vitt fejlesztésekkel sikerült javítani a teljesítményen a McLaren Forma-1-es csapatának, Lando Norris ugyanakkor azt mondja, az MCL60-as még mindig ugyanazokkal a problémákkal küszködik, mint korábban.

A wokingiak számos újítást pályára vittek a villanyfényes versenyhétvégén, ám azokat egyelőre csak Norris használhatta. A fejlesztések látszólag jól működtek, hiszen a brit pilóta a 4. helyről rajtolva a 2. helyen futott be a vasárnapi versenyen. Az ifjú versenyző a futamot követően elárulta, jól működött az új csomag, ám rengeteg még a tennivalójuk.

„Működött, ahogy működnie kellett. Minden jól működött már az első edzéstől kezdve – ugyanúgy, ahogy Ausztriában, ahol szintén felkerült minden” – magyarázta. „Tette, amit vártunk tőle, úgy működött, ahogyan arra számítottunk – már az első etapoktól kezdve. Szerintem ez nagyon pozitív dolog. Volt néhány módosítás és kisebb dolgok.”

Norris ugyanakkor azt mondja, mivel Monza után egy teljesen más karakterisztikájú pályára érkeztek hétvégén, ráadásul Szingapúrban nem is használta a régi csomagot, nehéz közvetlen összehasonlításokat végezni.

„Nagyon más a pálya, és így tovább. Nehéz azt mondani, hogy ’igen, itt és itt jobb’. Nehéz megmondani, amikor nincsenek oda-vissza tesztelések. De összességében az, ahogy az autót vezetni kell, ugyanaz. Továbbra is ugyanazokra a dolgokra és problémákra panaszkodik az ember, csak egy kicsit talán gyorsabban megyünk közben.”

„És kétségkívül remek előrelépés, ami megnyugtató volt itt, illetve a szezon hátralévő részére vonatkozóan. Szóval igen, mindez pozitívum.”

A McLaren versenyzője mindazonáltal mondja, az MCL60-ast továbbra is nehéz vezetni.

„Kétlem, hogy valaha is lesz tökéletes autó. Ahogy Maxnál (Verstappen) is láthattuk, ők is küszködtek ezen a hétvégén, miután a legtöbb győzelmet szerezte meg sorozatban. Emlékszem, a Mercedes is hasonlóan ment itt néhány éve, miközben dominált, de egyszerűen nem tudták működésre bírni a gumikat, vagy bármi. Talán csak Szingapúr egy töréspont azok számára, akik túl jól szerepelnek.”

„Az ember mindig keresi a határokat, és mindig panaszkodni fog mindenre. Szóval nem hinném, hogy a tökéletes autót hajszoljuk. Egy olyan autót hajszolunk, ami kellően versenyképes ahhoz, hogy tartsuk a lépést az elöl lévő srácokkal.”

„A lényeg az, hogy vannak olyan karakterisztikái az autónak, amelyekről tudom, hogy már az elmúlt öt évben is megvoltak. És olyan dolgok, melyekkel kapcsolatban mindig azt éreztem, hogy egy kicsit korlátoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!