Norris: Ha nem úgy vezetek, mint egy balfék, nem is találkozom Verstappennel az austini verseny hajrájában - F1VILÁG.HU

Norris: Ha nem úgy vezetek, mint egy balfék, nem is találkozom Verstappennel az austini verseny hajrájában

HIRDETÉS
Lando Norris elismerte, „balfék” módjára vezetett a Forma-1-es Amerikai Nagydíj rajtjánál, ami végül a Max Verstappennel való vitatott küzdelemhez vezetett. A Red Bull pilótája az első kanyarban támadta meg Norrist, és mindketten kiszélesítették a pályát, lehetőséget adva ezzel Charles Leclerc-nek, hogy átvegye a vezetést, és később domináns győzelmet arasson.

Bár Verstappen mozdulata agresszív volt, a tény, hogy az első körben történt, azt eredményezte, hogy a versenybírók elvetették az eset kivizsgálását. A két versenyző újra összetalálkozott a futam végén, amikor Norris megpróbálta megszerezni a dobogó 3. helyét, de Verstappen ismét kiszorította őt, és bár mindketten elhagyták a pályát, végül a McLaren pilótája kapott büntetést a pályaelhagyás során szerzett előnyért.

A futam után sok kritika érte a versenybírók döntését, de Norris elismerte, hogy az első kanyarban ő hagyta meg a helyet Verstappennek, ami végül a későbbi összecsapáshoz vezetett.

„Az első kanyarban nem csináltam helyesen a dolgokat, de úgy érzem, ami a futam végén történt, az inkább az én hibám volt. Egyébként jó csata volt, és élveztem. Csak nem jöttünk ki belőle győztesen, mert nem végeztem elég jó munkát” — ismerte el a brit versenyző.

„Ha jobban védtem volna a pozíciómat az első kanyarban, és nem úgy vezettem volna, mint egy balfék, akkor nekem kellett volna vezetnem az 1-es kanyar után, és ezt a beszélgetést meg sem kellene most tartanunk.”

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella a futam után óvatosan nyilatkozott, nem irányítva dühét Verstappen felé — inkább a versenybírókat és a Forma-1 szabályainak állapotát kritizálta. Norris mindeközben tisztelettel beszélt riválisáról: „Szerintem Max nagyon jól vezetett. Nagyon nehéz, amit csinálunk, és nehéz, amikor egymás mellett vagyunk, és teljesen a pálya szélén próbáljuk belőni a fékpontot.”

„Gyorsabban mész, mint korábban, mert használod az akkumulátort, a gumik már öregebbek, más bukkanók vannak, sok kosz van a pályán, keményen küzdünk… tisztelem azt a csatát, amit vívtunk, jó volt, élvezetes, és szerintem kölcsönös tisztelet jellemezte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Ha nem úgy vezetek, mint egy balfék, nem is találkozom Verstappennel az austini verseny hajrájában
Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán
Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!