Norris: Nem vagyunk még a Red Bull szintjén - F1VILÁG.HU

Norris: Nem vagyunk még a Red Bull szintjén

HIRDETÉS
Hiába az újabb remek eredmény, Lando Norris azt mondja, a McLaren egész egyszerűen még nincs a Red Bull szintjén, így hiba lenne azt feltételezni, hogy mostantól minden pályán meg tudják majd szorongatni az energiaital-gyárosokat. A brit ugyanakkor azt mondja, jó úton járnak, és reméli, egyre többször kerülhetnek majd az élre.
Lando Norris, McLaren F1 Team, 2nd position, sprays Champagne on the podium

Norris a 2. helyről vágott neki a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjnak, és bár a verseny első szakaszában nehezen tudta tartani a lépést Max Verstappennel, amint kemény keverékű gumikra váltottak, nyomás alá tudta helyezni a hollandot — különösen a verseny hajrájában.

Norris idén már négy alkalommal állhatott dobogóra: Ausztráliában 3., Kínában 2., Miamiban pedig 1. lett. Ennek ellenére azt mondja, hiába a nemrég bevetett fejlesztések, nem számíthatnak arra, hogy minden pályán meg tudják szorongatni a Red Bullt.

„Nem. Úgy értem, azért remélem. Nincs ok arra, hogy ezen néhány pálya után után tagadjuk a dolgot. Kínában is volt egy második helyünk, tehát második, első, második: és szerintem ez jó jel.”

„Ugyanakkor viszont, ha szombaton egy tizedes hibát vétettem, és három pozíciót veszítettem. Elképzelhető az is, hogy nincs McLaren-pilóta a dobogón vagy ilyesmi, szóval hirtelen úgy alakulhat, hogy nem olyan jó a helyzet, mint amilyennek látszik.”

„De szerintem mindent kihozunk az autóból, amit lehet, és amikor ezt tesszük, itt vagyunk. Jó úton járunk. A csapat fantasztikus munkát végzett, hogy itt lehessünk. Sokan nem várták, hogy még ennyit tudunk fejlődni, és fel tudunk zárkózni a Red Bullhoz. De azt még nem hiszem, hogy már az ő szintjükön vagyunk. Ahogy most is láttuk, még mindig vannak területek, ahol jobbak, és talán van néhány terület, ahol most mi vagyunk jobbak, ami jó jel.”

„De igen, szerintem lesznek pályák, ahol erősebbek lehetünk. Még mindig várok néhány ilyen pályára. De lesznek olyanok is, ahol még lemaradásban leszünk. Dolgozunk ezeken, és ha annyit tudunk javítani rajtuk, mint az autó többi részén, akkor határozottan harcolni tudunk velük több versenyen is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!