Norris: Verstappen úgy előz és úgy védekezik, hogy elhagyja a pályát... - F1VILÁG.HU

Norris: Verstappen úgy előz és úgy védekezik, hogy elhagyja a pályát…

HIRDETÉS
Értetlenül áll a Forma-1-es Amerikai Nagydíj versenybíróinak döntése előtt Lando Norris: a McLaren brit pilótája óriásit csatázott bajnoki riválisával, Max Verstappennel, végül azonban megbüntették egy szabálytalan előzés miatt.

Norris az élről vághatott neki a vasárnapi versenynek, és bár jól rajtolt, a mellőle induló Verstappen egy merész manőverrel bevetődött mellé, aminek az lett az eredménye, hogy a McLaren versenyzője a 4. helyre esett vissza, míg a vezetést Charles Leclerc vette át a Ferrarival.

Később, a verseny során, Norris kemény keverékű abroncsaival utolérte Verstappent, és a 12-es kanyarban, az 52. körben ismét összecsaptak: Norris kívülről próbálta megelőzni a hollandot, de nem volt elegendő helye a Red Bull autója mellett, így végül a pályán kívül tudta befejezni az előzést a 3. helyért.

Bár Verstappen is elhagyta a pályát védekezés közben, a stewardok Norrisnak egy 5 másodperces időbüntetést pályaelhagyás és előnyszerzés miatt. A brit végül így csak 4. lett, és újabb 3 pontot veszített az összetettben Verstappennel szemben.

Amikor a Sky Sports F1 televízió a leintés után arról kérdezte Norrist, hogy az austini verseny kihagyott lehetőség volt-e, így válaszolt: „Lehetetlen megmondani. A stewardok láthatóan nem tudtak dönteni néhány körig, így ez nem volt egyszerű döntés, különben hamarabb megszületett volna.”

„Megpróbáltam. Ő is elhagyta a pályát. Ha ő lemegy a pályáról, akkor nyilvánvalóan túl keményen ment bele a kanyarba, és előnyt szerzett azzal, amit tett. Nem én hozom a szabályokat, szóval…”

Amikor a rajtról kérdezték, és hogy csinálhatott-e volna valamit másképp, Norris így felelt: „Talán. Még meg kell néznem. Elég szoros volt a helyzet. Nyilvánvalóan Max egy szűk résre ment be. Az autóban ülve nehezebb megmondani néhány dolgot, de vannak olyan helyzetek is, amik könnyebben megítélhetők.”

„Nyilvánvalóan elkötelezte magát a manőver mellett, amire megvan a joga, de ott is teljesen lement a pályáról. Nem tudom, meg kell néznem újra.”

„Ugyanakkor nyilvánvalóan úgy előzött meg, hogy elhagyta a pályát, szóval nem tudom, mit lehet tenni. Védekezik, miközben lemegy a pályáról, előz, miközben lemegy a pályáról… De nem fogok panaszkodni.”

„Max jól vezetett, jól védekezett, jó verseny volt, de a szabályok azok szabályok.”

Hirdetés

A McLaren egyértelmű tempóelőnye, amit Szingapúrban láthattunk, Austinban eltűnt: a Ferrari egyértelműen a leggyorsabb volt, és végül sima kettős győzelmet is arattak.

„Sokkal lassabbak voltunk a Ferrariknál és a Red Bulloknál” – magyarázta Norris. „Valószínűleg ott végeztünk, ahol vártuk. Szerettem volna a 3. helyet, és azt hiszem, megérdemeltük volna.”

„De nem volt meg a tempónk a Ferrarikhoz képest, szóval még ha az 1. helyre is kerülök az 1-es kanyar után, akkor is 3. lettem volna a végén. Ilyen az élet. Nehéz hétvége volt kezdettől fogva. Remek előrelépést tettünk, de még mindig sokat kell javulnunk a Ferrarihoz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Verstappen úgy előz és úgy védekezik, hogy elhagyja a pályát…
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!