Perez a gyors kanyarokban szenved Austinban - F1VILÁG.HU

Perez a gyors kanyarokban szenved Austinban

HIRDETÉS
A gyors kanyarokban való gyengélkedés miatt nem tudott jó eredményt elérni a Forma-1-es Amerikai Nagydíj pénteki sprintidőmérőjén Sergio Perez.. Bár az első szakaszt (SQ1) könnyedén teljesítette a mexikói, a második szakaszban (SQ2) már nem tudott jelentős időt nyerni, mindössze tizedmásodpercekkel javult, és ezzel el is esett a továbbjutástól.

Perez kieséséről Yuki Tsunoda gondoskodott, míg csapattársa, Max Verstappen az RB20-as frissített változatával megszerezte első rajtelsőségét Ausztria óta. Perez a sprintfutamot Pierre Gasly mellől, a 11. helyről kezdi, de elmondása szerint komoly nehézségei voltak az autóval az első szektor gyors kanyarjaiban.

„Nagyon frusztráló, különösen, hogy az első és a második szakasz között nem volt előrelépés” – mondta Perez. „Sőt, ha lehet, inkább visszaléptünk a gumikkal, ami még bonyolultabbá tette a dolgokat, de ez van.”

„Remélem, hogy sokat tanulhatunk az autóról, és az időmérőn össze tudjuk rakni az egészet.”

Perez elárulta, hogy elsősorban a gyors kanyarokban, a menetkomforttal voltak problémái, de a hosszú etapokon mutatott tempója biztató volt a szabadedzésen.

„Küzdök a menetkomforttal nagy tempónál, de a hosszú etapok tempója ígéretes volt, így van mit dolgozni a hétvége hátralévő részében. A fő cél az, hogy erősek legyünk a versenyen. Túl sokat veszítek az első szektorban, ami megnehezíti a dolgom, szóval van még tennivaló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez a gyors kanyarokban szenved Austinban
Zsebeld be az üdvözlőbónuszt, és fogadj az austini sprintfutam győztesére!
Vasseur a Red Bullról: Egyértelmű csalás lenne, ha használták volna!
Az austini sprintfutam rajtrácsa
Brown szerint szomorú, ahogy Marko Norrisról beszélt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!