Perez: Egyetlen módon tudok közel kerülni Verstappenhez - F1VILÁG.HU

Perez: Egyetlen módon tudok közel kerülni Verstappenhez

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Sergio Perez azt módja, egyetlen módon tud csak közel férkőzni csapattársához, a háromszoros világbajnok Max Verstappenhez. A mexikói méltatta a holland pilótát, aki elmondása szerint „nagyon magas szintet” képvisel az F1-ben.

Perez azzal a céllal vágott neki a 2024-es Forma-1-es bajnokságnak, hogy próbálja a lehető legjobban megközelíteni a holland versenyzőt — egyelőre azonban nehezen tudja tartani a lépést a háromszoros világbajnokkal, aki az eddigi három versenyből kettőt simán meg is nyert.

Perezt nemrég arról kérdezték, hogyan próbál Verstappen közelébe férkőzni a versenyhétvégéken. Azt mondja, alapvetően önmagára kell fókuszálnia.

„Egyszerűen maximalizálnom kell önmagam minden területen. Azt gondolom, Max egy nagyon komplett versenyző, aki nagyon erős az időmérőn és a versenyen is. Ritkán vannak gyengeségei, vagy ritkán hibázik” — mondta a mexikói.

„Nagyon magas szinten vezet. Azt gondolom, ha visszatekintünk a legutóbbi két időmérőre, ő volt az egyetlen versenyző, aki képes volt maximalizálni a benne rejlő potenciált. Szóval azt gondolom, nekem csak arra magamra kell fókuszálnom. Nyilván fél szemmel odafigyelek arra, hogy mit csinál, és hogyan hozza ki a maximumot az autójából. Ugyanakkor viszont szerintem egyszerűen csak fontos, hogy magamra összpontosítsak, és a legtöbbet hozzam ki magamból. Ha erre képes leszek, tudom, hogy mindig nagyon közel leszek hozzá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!