Perez: Ez nem történhet meg még egyszer - F1VILÁG.HU

Perez: Ez nem történhet meg még egyszer

HIRDETÉS
Sergio Perez Silverstone után a Hungaroringen is piros zászlót okozott a Forma-1-es időmérő edzésen, ezúttal ráadásul az autóját is csúnyán összetörte.

Tovább folytatódik a rendkívül negatív szériája Sergio Pereznek, aki a Magyar Nagydíj mai időmérő edzésének Q1-es szakaszában balesetet szenvedett, így csak a tizenhatodik rajthelyet szerezte meg. Az immár több mint két hónapja alulteljesítő pilóta elismerte, hogy az újabb botlásával veszélybe került az ülése a Red Bullnál. „Ilyen még egyszer nem történhet meg” – fogalmazott.

Perez a balesete pillanatában továbbjutó helyen autózott, ám a folyamatosan szemerkélő eső miatt minden autó a pályán volt, így szeretett volna javítani a köridején. A sikán utáni balkanyarban azonban túlságosan ráhajtott a vizes ívkülső rázókőre, amelyen megpördülve a falban találta magát. Ő némi lábfájással megúszta, az új fejlesztéseket tartalmazó autója azonban alaposan összetört.

„Jó körön voltam, de utólag elnézve valószínűleg arra a körre nem is lett volna szükségünk. Ezt felül fogjuk vizsgálni. De szerintem ezek a körülmények bárkit meg tudnak lepni. Sajnos ez most velem történt, sorozatban másodszor. Szeretnék ezen változtatni. Nyilván nehéz nyilatkozni ezekben a nehéz pillanatokban, de szerintem még édesebb lesz, amikor sikerül visszatérnem.”

„Nehéz volt felmérni a körülményeket. Erősebben esett, de a tapadást ez nem befolyásolta. A köröm javulófélben volt. Most már látom, hogy nem volt szükség javításra, de utólag könnyű ezt mondani. Fájó, hogy megint ez történt, de elszánt vagyok, szeretnék változtatni, különösen a tegnapi ígéretes napom miatt” – fogalmazott a mexikói.

Bár hivatalosan Perezé a 16. rajtpozíció, az autója sérüléseit elnézve nem lenne meglepő, ha bokszutcai rajtra lenne szüksége.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!