Perez rajtbüntetést kap a következő versenyen - F1VILÁG.HU

Perez rajtbüntetést kap a következő versenyen

HIRDETÉS
Három rajthelyes büntetést kap a jövő heti Spanyol Nagydíjon Sergio Perez, miután súlyosan sérült autójával a pályán maradt a vasárnapi, montreali futamon.

A mexikói pilóta az 53. körben csapta a gumifalnak autóját a kanadai pálya 6-os kanyarjában: Perez Red Bulljának hátsó szárnyra súlyosan megsérült a balesetben, a csapat azonban arra kérte, vigye vissza az autót a bokszba.

Perez jó fél körön át így sérült autóval ment a pályán, és rengeteg törmeléket hordott fel a pályára, emiatt pedig az FIA stewardjai megvizsgálták, vajon az osztrák csapat nem szegett-e szabályt. A stewardok megvizsgálták a rendelkezésre álló bizonyítékokat, és végül úgy döntöttek, Perez 3 rajthelyes büntetést kap jövő hétvégén, Barcelonában.

A Red Bull emellett 25 ezer eurós, azaz nagyságrendileg 10 millió forintos pénzbírságot is kapott. A csapat a versenybírók meghallgatásán elismerte, azért kérték Perezt arra, hogy menjen vissza a bokszba, hogy ne kelljen pályára küldeni a biztonsági autót. Az istálló másik versenyzője, Max Verstappen ugyanis az élen állt a futamon, ha pedig Perez leparkolt volna a baleset helyszínén, győzelme komoly veszélybe kerülhetett volna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!