Piastri aggódott, hogy Norris nem fog engedelmeskedni - F1VILÁG.HU

Piastri aggódott, hogy Norris nem fog engedelmeskedni

HIRDETÉS
Oscar Piastri a Magyar Nagydíjon egy stratégiai döntés következtében veszítette el a vezetést csapattársával szemben, és a győzelméhez az kellett, hogy Lando Norris visszaadja neki a pozíciót.

Emlékezetes körülmények között szerezte meg élete első Forma-1-es nagydíjgyőzelmét a Magyar Nagydíjon Oscar Piastri, akinek mai sikeréhez az is kellett, hogy Lando Norris visszaadta neki a vezető pozíciót. Piastri a rajtot követően megelőzte a pole-pozícióból induló csapattársát, ám az utolsó bokszkiállások során a McLaren a második helyen autózó Norrist hívta ki először kerékcserére, amivel a sorrend megfordult a két pilóta között. Norris ezt követően csak hosszas győzködéssel, öt körrel a vége előtt adta vissza a pozíciót Piastrinak.

„Ez nagyon különleges” – értékelte ettől függetlenül boldogan a futamgyőzelmét Piastri. „Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy felállhassak egy F1-es dobogó tetejére. A végén volt némi komplikáció, de az elején jó helyzetbe hoztam magam. Köszönet a csapatnak a nagyszerű autóért, óriási élmény a McLarennél versenyezni. Nem tudom nekik elégszer megköszönni, hogy lehetőséget adtak nekem az F1-ben. 18 hónapja dolgoztunk ezen, nagyszerű érzés” – értékelte a sikerét.

A McLaren autója az utóbbi versenyek során az élre ugrott az erősorrendben, amit Piastri elégedetten vett tudomásul.

„Egy igazi szörnyeteg. Bármilyen körülmények között gyors tud lenni. A mai versenyt teljesen az uralmunk alatt tudtuk tartani, nagyszerű érzés mindkét autóval ilyen sikert elérni. Nem tudom, mikor szerzett a csapat utoljára első-második helyezést, de szerintem régen volt. Nagyon boldog vagyok, hogy az én nevemet látom a tabella tetején.”

Piastri fejében a vezető pozíciója elvesztése után megfordult, hogy Norris esetleg nem lesz engedékeny vele szemben, de szerinte a McLaren jól kezelte a helyzetet.

Kicsit aggódtam miatta, de a csapat jól végrehajtotta a feladatot. Szerintem ez volt a helyes döntés, a rajtnál én kerültem előnybe. Az eltérő stratégia miatt az utolsó etapom nem volt olyan gyors, mint azt szerettem volna, de még így is megfelelő helyzetben voltam ahhoz, hogy megtörténjen. A csapat jól kezelte a dolgot” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!