Piastri Magyarországon megszerezné első F1-es győzelmét - F1VILÁG.HU

Piastri Magyarországon megszerezné első F1-es győzelmét

HIRDETÉS
Oscar Piastri a második pozícióból rajtol a Magyar Nagydíjon, de szerinte elég hosszú célegyenes ahhoz, hogy már a rajtnál megelőzze a pole-ból induló csapattársát.

Kiváló eredménnyel zárta a McLaren Forma-1-es csapata a Magyar Nagydíj időmérő edzését, amelyen Lando Norris rajtelsőséget szerzett, közvetlenül mögötte pedig csapattársa, Oscar Piastri végzett. Bár Piastrit a 22 ezredmásodperces hátránya kissé zavarja, összességében nagyon elégedett a mai teljesítményével, különösen azért, mert a hétvége első felében nem igazán találta a ritmust.

„Jó itt lenni, különösen egy ilyen eredmény mellett. A McLaren hosszú ideje nem szerzett már első-második helyezést időmérő edzésen, aminek nagyon örülök. Persze amikor két századmásodperces hátránnyal zárok, akkor elgondolkodom, hogy csinálhattam volna kicsit jobban is, de a csapat számára ez egy lenyűgöző eredmény. Számomra a péntek kissé nehezen alakult, így jó érzés visszatérni az elejébe. Nem volt könnyű, sok döntést kellett menet közben hoznunk, de mindkét autónk az első rajtsorba ért, ami nagyszerű!”

Hogy vétett-e bármilyen apró hibát, ami nélkül rajtelsőséget szerezhetett volna, arra Piastri az alábbit reagálta.

„Nem igazán. Az első körömben igen, de a második szerintem elég jól sikerült. Már láttam, hogy hol voltak egy kicsit lassabb, így elgondolkodtam azon, mit csinálhattam volna másképp, de nem. Ez egy jó kör volt, elégedett vagyok a mai munkámmal. Hosszú út vezet az első kanyarig, szóval holnap még bármi megtörténhet. Sok pontot lehet szerezni.”

Piastri egy pajkos mosollyal reagált arra a kérdésre, hogy milyen hozzáállással érkeznek majd meg holnap az egyes kanyarba.

„Természetesen szeretném átvenni a vezetést, de nagy feladat vár mindkét első sorból rajtoló autónkra, hiszen szeretnénk megnyerni a világbajnokságot. Okosak leszünk. Nagyon gyors az autónk, ezen a hétvégén rendkívül jól viselkedik. Az első-második helyezést szeretnénk megtartani, és szerintem el fogjuk tudni dönteni, hogy kié lesz az első hely.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!