Piastri nyerte a sprintidőmérőt, taroltak a McLarenek Katarban - F1VILÁG.HU

Piastri nyerte a sprintidőmérőt, taroltak a McLarenek Katarban

HIRDETÉS
Kibérelte az első rajtsort a Katari Nagydíj sprintfutamára a McLaren csapata, amely Piastri, Norris sorrendben várhatja az esti versenyt. Így zajlott a sprintkvalifikáció.
Oscar Piastri, McLaren, 3rd position, sprays Champagne on the podium

Helyi idő szerint 16 óra 20 perckor, húszperces késéssel kezdődött meg a némileg átalakított katari vonalvezetésen a sprintkvalifikáció, miután a pilóták egy tízperces extra szabadedzést követően megismerkedtek az átalakított 12-es és 13-as kanyarral. A pályaelhagyások mennyiségén ez semmit sem változtatott, ma is temérdek mért kört elvettek a felügyelők.

Az SQ1-en a tabella élén sokáig Max Verstappen állt, ám a leintés pillanataiban George Russell egy 1:25,413-as körrel állt az élre, ami négy tizedmásodperccel lassabb a tegnapi esti Q1-es továbbjutó időhöz képest. A tegnapihoz hasonlóan ma sem sikerült a továbbjutás Lance Stroll-nak, aki a 16. pozícióban kiesett, miközben csapattársa, Fernando Alonso a hatodik helyen továbbjutott. A kiesők: Lance Stroll, Alex Albon, Yuki Tsunoda, Kevin Magnussen, Lance Stroll.

Az SQ2 során Lando Norris emelte tovább a lécet, aki 1:24,947-es körrel ugrott az élre, akit George Russell 8 századmásodperccel követett. A nagycsapatoktól Carlos Sainz és Lewis Hamilton is veszélybe került, mindketten köridő törlése miatt álltak kieső helyen a leintés pillanataiban. Sainznak végül sikerült a továbbjutás, Hamilton azonban kiesett. Óriásit ment Nico Hülkenberg, aki lila szektoridőt teljesítve a kilencedik helyen jutott tovább a Haasszal. A kiesők: Pierre Gasly, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Liam Lawson, Zhou Guanyou.

A záró szakaszon Verstappen mindent feltekerve négy tizedmásodpercet javított Norris legutóbbi idején, ám a körét törölték. A két McLarennek mist sikerült szabályos kört teljesíteni, így Norris ugrott az élre, Oscar Piastri pedig 4 századmásodperccel követte a második helyen. A leintés pillanataiban Piastri 82 ezreddel tovább javította Norris idejét, így ő nyerte meg a sprintkvalifikációt. Verstappennek egy köridőelvétel után sikerült bejönnie a harmadik helyre. Hülkenberg ismét óriásit ment, Sergio Perezt megelőzve a nyolcadik helyen zárt. Fernando Alonso idejét is törölték, így ő is hátracsúszott Esteban Ocon mögé.

A Katari Nagydíj sprintkvalifikációjának végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piastri nyerte a sprintidőmérőt, taroltak a McLarenek Katarban
Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat Verstappen és Norris előtt!
A McLaren nem támogatja a pilótáit a sportszerűtlenségben
FIA: Verstappent figyelmeztetni kellett volna Ausztriában
Így reagált Ricciardo a Perezzel kapcsolatos pletykára

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!