Piquet pontokkal akar távozni a szezonnyitóról - F1VILÁG.HU

Piquet pontokkal akar távozni a szezonnyitóról

HIRDETÉS

Nelsinho Piquet mindenképpen pontokkal szeretne távozni pályafutása első versenyéről, azonban bevallotta, időbe fog telni, míg eléri végső célját a Forma-1-ben.

Nelsinho Piquet mindenképpen pontokkal szeretne távozni pályafutása első versenyéről, azonban bevallotta, időbe fog telni, míg eléri végső célját a Forma-1-ben.

A brazil versenyző az idei évben debütál a Forma-1-ben a Renault színeiben, miután 2007-ben a tesztpilótai feladatokat látta el a franciáknál.

Piquet még soha nem vezetett Melbourne-ben, ám elárulta, mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljön a hétvégi megmérettetésre, ahol a pontszerzés lesz az elsődleges célja.

“Egy teljesen új pálya számomra, és bízom benne, hogy hamar megtanulom” – mondta Piquet a csapat előzetesében. “Úgy érzem, mindent elkövettem annak érdekében, hogy felkészülten kezdhessem meg első évemet a Forma-1-ben, azonban csak a helyszínen, körözés közben tudod a legjobban felmérni a terepet.”

“Csak ezután lesz némi fogalmad a vonalvezetésről, illetve az ideális ívekről. Keményen kell dolgoznom mérnökeimmel, hogy megfelelően felkészítsük az autót, aztán pedig ki kell hoznom magamból a maximumot. Versenyképes vagyok, és pontokat szeretnék gyűjteni első versenyemen, azonban ehhez biztosan időre lesz szükségem.”

A 22 éves versenyző, aki a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso csapattársa lesz az idei évben, tisztában van azzal, hogy sokat kell még bizonyítania, de úgy érzi, megfelelően felkészült első évére a Forma-1-ben.

“Sok kört teljesíthettem a télen, így fizikailag teljesen felkészültem, bár tudom jól, hogy a Maláj Nagydíj sem lesz egyszerű. Mindenesetre nem leszek könnyű helyzetben, hiszen a tesztelés teljesen más, mint a versenyzés. Új kihívások állnak előttem és új nyomás lesz rajtam.”

“Azonban úgy érzem, felkészültem, és már alig várom a szezon kezdetét. Egész életemben azon dolgoztam, hogy itt lehessek, és jó érzés, hogy megkezdhetem első versenyem. Tudom, hogy sokat kell bizonyítanom az idei évben, de készen állok minderre” – tette hozzá Piquet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!