Friss hírek

Räikkönen az ütközésről: Épp néztem valamit a kormányon

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője teljes mértékig vállalja a felelősséget az F1-es Portugál Nagydíjon történt balesetért, amikor a futam második körének kezdetén ütközött csapattársával, Antonio Giovinazzival.

Az Alfa Romeo versenyzői a futam elején ütköztek össze, amikor Räikkönen támadni kezdte csapattársát – az esetnek az lett a vége, hogy a finn hátulról nekiütközött Giovinazzi autójának, letört az első vezetőszárnya, amely a kerék alá szorult, így kicsúszott a kavicságyba és véget is ért számára a futam.

Räikkönen korábban a versenymérnökétől kapott utasítást, egy beállításváltoztatást kellett elvégeznie, majd később ezt szerette volna újra ellenőrizni a kormányán, így állítása szerint egyszerűen nem figyelt oda. 

„Alapvetően az én hibám volt” – mondta Räikkönen. „Néztem valamit a kormányomon, állítottam egy kapcsolón. Rosszul jöttem ki az utolsó kanyarból, még egyszer meg kellett néznem és belementem. Szóval egyértelműen az én hibám.

Giovinazzi örül, hogy az ő versenyét nem befolyásolták a történtek, ám aggódott, hogy defektet kapott az incidens miatt. 

„Még nem beszéltem Kimivel, de a csapat elmondta, hogy valamit állított épp a kormányon. De rendben van. Szerencsére nem kaptunk defektet” – nyilatkozta a futamot követően Giovinazzi. 

„Éreztem egy kicsit, de nem erősen. Csak a defekt miatt aggódtam, de végül minden rendben volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!