Friss hírek

Raikkönen csúnyán elverte a mezőnyt Malajziában

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen fölényes győzelmet aratott a szezon második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjon. A második helyen a BMW Sauber versenyzője, Robert Kubica végzett, miután Massa egy vezetői hiba miatt kiesett. Kovalainen a harmadik.

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen fölényes győzelmet aratott a szezon második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjon. A második helyen a BMW Sauber versenyzője, Robert Kubica végzett, miután Massa egy vezetői hiba miatt kiesett. Kovalainen a harmadik.

Az első sorból rajtoló Ferrari versenyzők ugyan támadták egymást a célegyenes végén, a sorrend nem változott. Massa maradt az élen, akit Raikkönen követett a második helyen. Trulli elvesztette harmadik pozícióját, és visszacsúszott a hatodik helyre, miután mind Kubica, mind pedig Webber elment mellette az első kanyarban.

A rajt legnagyobb nyertese a McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton volt, aki a kilencedik helyről felugrott az ötödikre. Heidfeld hátrébbcsúszott, a BMW Sauber német versenyzője Kovalainen mögött a nyolcadik helyen autózott.

Sebastien Bourdais már az első körben kiesett egy kicsúszást követően, míg Rosberg hátulról telibe találta a Toyota német versenyzőjét, Timo Glock-ot, aki emiatt feladni kényszerült a küzdelmet, míg a Williams versenyzőjének első vezetőszárnyat kellett cserélnie.

A Ferrari versenyzői körről körre növelték előnyüket a többiekkel szemben, és a tizedik körben már 10 másodperc volt az előnyük a harmadik helyen autózó Robert Kubicával szemben, akit további hat másodperccel lemaradva Webber követett a McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton előtt, aki nem tudott támadási pozícióba kerülni az ausztrállal szemben, és vészesen fogytak lágy gumijai.

A kiállások első körét Mark Webber kezdte meg (17. kör), akit az élen álló Massa követett. Raikönen egy körrel tovább maradt kint a pályán, és azzal, hogy megfutotta addigi legjobb idejét, sikerült átvennie csapattársától a vezetést. Hamilton kiállása borzalmasan sikerült, a szerelők csak nagy nehézségek árán tudták feltenni autójára a jobb első gumit, mellyel legalább 10 másodpercet vesztett, így hiába hajtott, nem tudta megelőzni Webbert.

Kubica időközben átvette a vezetést, ám a 21. körben visszaállt a rend, és a két Ferrari visszavette az első két helyet. Raikkönen és Massa között négy másodpercre nőtt a különbség, míg a harmadik helyen autózó Kubica már 16 másodperccel volt elmaradva az élen álló Kimitől. Kovalainen szépen lassan felért a negyedik helyre, akit Trulli követett az ötödik pozícióban. A pontszerzők sorát Webber, Hamilton, és Heidfeld zárta.

Raikkönen már több mint öt másodpercre növelte előnyét Massával szemben, aki nagy igyekezetében megpördült a hetes kanyarban. A Ferrari hátulja kitört a kigyorsítási fázisban, és a kavicságyban ragadt, ami a brazil pilóta versenyének végét jelentette.

Kubica ezzel felugrott a második helyre, ahol kényelmesen autózhatott, ugyanis majd’ húsz másodperc volt az előnye a mögötte haladó Kovalainennel szemben. A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli kényelmesen tartotta ötödik helyét, sőt lőtávon belül volt a McLaren finn versenyzője mögött. Webber tartotta Hamiltont, és védte hatodik helyét, míg a pontszerző helyeken Heidfeld és Alonso autózott.

A kiállások utolsó körét Raikkönen kezdte meg, aki megkapta a lágy keverékű abroncsokat, és Kubica mögé, a második helyre tért vissza, miközben Vettel autója elfüstölt, így a futam feladására kényszerült.

Öt körrel később a BMW Sauber lengyel versenyzője is meglátogatta szerelőit, így Raikkönen átvette vezető helyét. Heidfeld sikeresen megelőzte Webbert, ám túlságosan nem örülhetett, mert Hamilton elment mellette, és felugrott Trulli mögé, az ötödik helyre, akit azonnal üldözőbe vett. A McLaren brit versenyzője ugyan teljesen megérkezett Trulli mögé, nem tudta áthámozni magát a Toyota olasz pilótáján.

Raikkönen senkitől sem zavartatva, 20 másodperces előnnyel megnyerte a Maláj Nagydíjat, míg Kubica a második helyen futott célba, amely pályafutása eddigi legjobb eredménye a Forma-1-ben. A harmadik pozícióban Heikki Kovalainen végzett, akit Trulli és Hamilton követett a negyedik, illetve az ötödik helyen. A pontszerzők sorát Nick Heidfeld, Mark Webber, és Fernando Alonso zárta.

A száguldás két hét múlva, Bahreinben folytatódik…

Maláj Nagydíj, verseny:

 1. Raikkonen   Ferrari        (B) 1h31:18.555
 2. Kubica    BMW Sauber      (B) +  19.570
 3. Kovalainen  McLaren-Mercedes   (B) +  38.450
 4. Trulli    Toyota        (B) +  45.832
 5. Hamilton   McLaren-Mercedes   (B) +  46.548
 6. Heidfeld   BMW Sauber      (B) +  49.833
 7. Webber    Red Bull-Renault   (B) + 1:08.130
 8. Alonso    Renault        (B) + 1:10.041
 9. Coulthard   Red Bull-Renault   (B) + 1:16.220
10. Button    Honda         (B) + 1:26.214
11. Piquet    Renault        (B) + 1:32.202
12. Fisichella  Force India-Ferrari  (B) +   1 kör
13. Barrichello  Honda         (B) +   1 kör
14. Rosberg    Williams-Toyota    (B) +   1 kör
15. Davidson   Super Aguri-Honda   (B) +   1 kör
16. Sato     Super Aguri-Honda   (B) +   2 kör
17. Nakajima   Williams-Toyota    (B) +   2 kör

Leggyorsabb kör: N. Heidfeld, 1:35.366

Kiesők:
Vettel    Toro Rosso-Ferrari  (B)  41
Massa     Ferrari        (B)  31
Sutil     Force India-Ferrari  (B)  7
Glock     Toyota        (B)  2
Bourdais   Toro Rosso-Ferrari  (B)  1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!