Ricciardót megműtötték, Monzát biztosan kihagyja - F1VILÁG.HU

Ricciardót megműtötték, Monzát biztosan kihagyja

HIRDETÉS
Vasárnap, Barcelonában operálták meg az AlphaTauri Forma-1-es csapatának rutinos versenyzőjét, Daniel Ricciardót. Az ausztrál versenyzőre hosszabb felépülés várhat.
SPA, BELGIUM - JULY 30: 16th placed Daniel Ricciardo of Australia and Scuderia AlphaTauri looks on following the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 30, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Ricciardo a Forma-1-es Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett balesetet: autójával a gumifalnak csapódott, bal kézközépcsontja pedig eltört az incidens során, ezért a hétvége hátralévő részében Liam Lawson helyettesítette. Ricciardót vasárnap délelőtt operálták meg, a nyolcszoros F1-es futamgyőztes közösségi oldalán jelentkezett be később.

„Délelőtt megoperáltak, megkaptam az első fémdarabámat, szóval király! Nagy köszönet mindenkinek, aki próbálta tartani bennem a lelket. Ez nem egy visszalépés, csupán része a visszatérésemnek” – írta az Instagramon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés

A hírek szerint Ricciardo kezelésében a neves spanyol orvos, Dr. Xavier Mir is részt vesz majd – korábban ő volt az, aki Lance Strollt is operálta, aki még télen szenvedett kerékpárbalesetet. Az szinte biztos, hogy Ricciardo a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon sem ül autóba, Christian Horner, a Red Bull főnöke pedig azt mondta Zandvoortban, abban bíznak, Szingapúrban már visszatérhet az ausztrál.

„Biztos vagyok benne, hogy Szingapúrt tűzte ki célul magának. Viszont a szingapúri az egyik legkeményebb pálya a naptárban. A természet viszont teszi majd a dolgát” – mondta Horner.

„Minden normális embernek 10-12 hétig tartana a felépülés, de tudjuk, hogy ezek a srácok nem szokványosak!”

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost hozzátette: „Nekem úgy tűnik, hogy Liam csinálja majd Monzát is, mert kétlem, hogy Daniel készen fog állni. A héten elküldjük Liamet a szimulátorba, hogy felkészüljön Monzára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardót megműtötték, Monzát biztosan kihagyja
Ledózerolták a Hungaroring főépületét [Fotókkal]
Vasseur: Leclerc is tudja, mindenkit megvisel a gyenge forma a Ferrarinál
Távozott Steiner, jobban teljesít a Haas
A McLarennél mindenki további győzelmekre éhezik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!