Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Rosberg óvatosan nyilatkozik a Williams esélyeiről

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg szerint csapatának még legalább egy évre szüksége van ahhoz, hogy harcba tudjon szállni az élmenőkkel, jóllehet az új autó kiválóan teljesített a téli teszteken.

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg szerint csapatának még legalább egy évre szüksége van ahhoz, hogy harcba tudjon szállni az élmenőkkel, jóllehet az új autó kiválóan teljesített a téli teszteken.

A grove-i bázisú alakulat vadonatúj versenygépe bizonyult a Ferrari és a McLaren legnagyobb ellenfelének az elmúlt hónapokban megrendezett teszteken, így sokan már most úgy gondolják, a Williams lehet az idei év meglepetéscsapata a Forma-1-ben.

Annak ellenére, hogy Rosberg és Nakajima egy újabb remek tesztprogramot teljesített a héten Barcelonában, továbbra sem bízza el magát a csapat.

Mikor megkérdezték tőle, csapatát tartja-e a mezőny harmadik legerősebb alakulatának, Rosberg a következőket felelte: “Túlozott optimizmusra vallana ezt így kijelenteni, szerintem. Véleményem szerint harcban leszünk a Renault-val, és a Red Bullal, azonban a BMW-ről nem igazán tudok nyilatkozni.”

“Biztos vagyok benne, hogy kemény csatákat vívunk majd a Renault-val és a Red Bullal, de bízom benne, hogy idővel felül tudunk majd kerekedni rajtuk. Jelen pillanatban az a célunk, hogy a bajnokság negyedik helyén végezzünk az idei évben.”

Rosberg úgy gondolja, hogy Fernando Alonso visszatérése hatalmas lendületet adott a Renault-nak, így a franciákra mindenképpen oda kell majd figyelni a 2008-as idényben.

“Érkezése az összes dolgozót feltüzelte, akik minden eddiginél keményebben dolgoznak a jelenlétében” – magyarázta a német versenyző. “Ez hatalmas segítség a csapatnak, viszont azt el kell mondanom, hogy a tavalyi évben a Renault-t erősítő versenyzők sem voltak idióták, és még ő sem fog tudni azonnali változást előidézni egykori csapatánál. Ez lehetetlen. Viszont biztos vagyok benne, hogy előbbre viszi a Renault-t, de azt nem tudom, mennyire.”

Rosberg azt is elmondta, hogy nincsenek túl nagy elvárásai a Williamsszel szemben az idei évben, és egy cseppet sem bánta meg, hogy elkötelezte magát csapata mellett a következő évekre.

“Elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel, persze nem tagadhatom, hogy egy győztes autóban akarok ülni” – mondta a német pilóta, aki jó eséllyel pályázott Alonso megüresedett helyére a McLarennél. “Azonban erre talán még néhány évet várnom kell.”

“Nem könnyű, megérkezel a Forma-1-be, és addig szinte mindent megnyertél. A Forma-1 előtti időszakban szinte minden egyes versenyen esélyem volt a győzelemre, és most nem. Ez nagyon furcsa. Éppen ezért bennem van, hogy egy győztes autóban szeretnék ülni.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint van-e esélye a győzelemre a Williamsszel, a következőket mondta: “Bízom benne. Egy álmom válna valóra azzal, ha a Williams színeiben tudnék nyerni. Tovább kell fejlődnünk az idei évben, és jövőre újabb előrelépést kell elérnünk.”

“Meglesz az esélyünk a következő évben. Komoly szabálymódosítások várhatók, így mindenki esélyes lehet valahol. Minden megváltozik, borulhat a papírforma. Ez egy hatalmas lehetőség, amit meg kell ragadnunk” – tette hozzá Rosberg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!