Russell: Hamilton nem távozna a Mercedestől, ha eddig is ment volna a szekér - F1VILÁG.HU

Russell: Hamilton nem távozna a Mercedestől, ha eddig is ment volna a szekér

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, George Russell azt mondja, szent meggyőződése, hogy Lewis Hamilton nem döntött volna a Mercedestől való távozás mellett, ha a német istálló úgy teljesített volna az elmúlt években, mint ahogy most.

A Mercedes a jelenlegi technikai szabályok 2022-es bevezetése után sokat küszködött a Forma-1-ben, idén viszont összekapta magát, és a legutóbbi két versenyen magabiztos győzelmet szerzett. Azt ugyanakkor már február óta tudjuk, az istálló szupersztárja, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a szezon végén távozik, hiszen megállapodott a Ferrarival, így 2025-től az olasz csapatnál folytatja pályafutását.

A brit pilóta jelenlegi csapattársa, George Russell ugyanakkor azt mondja, szerinte Hamilton nem döntött volna a távozás mellett, ha korábban is győzelemre esélyesek lettek volna.

„Kétlem, hogy távozott volna, ha a csapat úgy teljesített volna, mint most. Nincs az az isten, hogy távozna, biztos, hogy nem” — mondta Russell a Reutersnek. „2026-ra az erőforrásunk nagyon erősnek tűnik, és minden, amit az üzemanyaggal csinálunk, nagyszerűen néz ki, nagy az optimizmus bennünk a következő pár év tekintetében.”

„Amilyen nehéz volt számunkra az elmúlt néhány év, most tényleg azt érezzük, hogy elkaptuk a lendületet.”

Russell persze megérti, hogy csapattársa környezetváltozásra vágyott, mégis úgy érzi, számára is az a legfontosabb, hogy a lehető legjobb versenyautóban üljön.

„Úgy gondolom, egy ponton mindenki változást akar. Most már 12 éve van itt, rengeteg mindent elért a csapattal. Szerintem izgalmas számára ez a változás. De természetesen, ha az a csapat, ahol éppen vagy, versenyeket nyer, és minden nagyszerűnek tűnik a jövő tekintetében, akkor egyszerűen a lehető leggyorsabb autóban akarsz ülni, nem számít, milyen színű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!