Sajtó: A Ferrari már nem küzd Newey szolgálataiért - F1VILÁG.HU

Sajtó: A Ferrari már nem küzd Newey szolgálataiért

HIRDETÉS
Brit sajtójelentések szerint nem igazán érdeklődik már Adrian Newey szolgálatai iránt a Ferrari, miután az olaszok túl magasnak tartják azt az összeget, amit a brit tervezőlegendának kellene kifizetniük.

Newey 2025 első negyedévének végén távozik a Red Bulltól, és noha korábban voltak hírek arra vonatkozóan, hogy már jó ideje megállapodott a Ferrarival, a legújabb információk szerint valójában arra van a legtöbb esély, hogy az Aston Martinnál folytatja pályafutását.

Ennek pedig több oka is van: az egyik, hogy Newey nem szívesen költözne Olaszországba, így jelenleg az Aston Martin és a McLaren pályázik a legjobb esélyekkel szolgálataira.

A BBC értesülései szerint a Ferrari mondhatni kiszállt a versenyből, mégpedig azért, mert egész egyszerűen financiálisan túl nagy terhet jelentene Adrian Newey szerződtetése: a vállalat vezérigazgatója, Benedetto Vigna a hírek szerint nem szeretné kifizetni azt a tetemes összeget, amit a 65 éves tervezőmérnök kérne, és attól tart, Newey érkezése túl nagy változásokat hozna a csapat működésében.

Úgy hírlik, a Ferrarin belül vannak aggályok azzal kapcsolatban is, hogy Newey túl nagy hatalomhoz jutna a maranellói istállón belül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!