Steiner nem javasolja az Alpine-nak, hogy leszerződtessék Schumachert - F1VILÁG.HU

Steiner nem javasolja az Alpine-nak, hogy leszerződtessék Schumachert

HIRDETÉS
Nem javasolja az Alpine Forma-1-es csapatának Günther Steiner, hogy leszerződtessék a nála korábban két szezonon át is versenyző Mick Schumachert.

A német versenyző 2021-ben és 2022-ben versenyzett a Haas Forma-1-es csapatának színeiben, az amerikai versenyistálló azonban végül megvált tőle. Schumacher nem került ki a száguldó cirkusz körforgásából, hiszen azóta is a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik, idén pedig az Alpine színeiben rajthoz áll az Endurance-világbajnokság [WEC] versenyein is.

Bruno Famin, az Alpine F1-es főnöke nemrég megerősítette, Schumacher is esélyes arra, hogy 2025-ben az enstone-i csapat versenyzője legyen a királykategóriában, azóta pedig már az is kiderült, hogy az istálló egyik versenyzője, Esteban Ocon az idei szezon végén távozik.

Maga Schumacher nemrég egy interjúban beszélt arról, továbbra is az a célja, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, volt főnöke, Günther Steiner szerint azonban az Alpine rosszul tenné, ha őt szerződtetné a következő idényre. A szakember rámutatott, az Alpine-nál „meg kellene lennie a szükséges pénzösszegnek ahhoz, hogy a legjobb versenyzőt szerződtessék a piacon”, ezért arra a kérdésre, hogy a franciák helyében megfontolná-e Schumacher leigazolását, így felelt: „Jelen pillanatban nem.”

„A legjobb versenyzőre van szükségük. Olyanokra gondolok, akik megmutatják, hogy nagyon jók. Gyári csapatként pedig minden tőled telhetőt meg kell tenned.”

Hogy ki veszi át Ocon helyét, arról természetesen nincs még döntés, az ülésre azonban többen is esélyesek lehetnek, hiszen a Saubertől jó eséllyel Valtteri Bottas és Zhou Guanyu is távozik, míg a versenyzői piac egyik kulcsfigurája, Carlos Sainz szintén nem rendelkezik még érvényes szerződéssel a következő idényre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!