Száműzik a duplapontos szabályt a Forma-1-ből - F1VILÁG.HU

Száműzik a duplapontos szabályt a Forma-1-ből

HIRDETÉS

Szinte bizonyos, hogy a jövő évben már nem lesz duplapontos idényzáró a Forma-1-ben.


Szinte bizonyos, hogy a jövő évben már nem lesz duplapontos idényzáró a Forma-1-ben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által az idei évre bevezetett módosítás nagy visszhangot keltett, a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon a duplapontos rendszer pedig komolyan befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét.

Persze épp ezért vezették be, a szezon eddigi alakulását tekintve azonban nem sok értelme volt, hiszen a régi rendszer szerint is az évadzárón dőlt volna el a trófea sorsa Lewis Hamilton és Nico Rosberg között.

Az AUTOSPORT című angol szaklap úgy tudja, az Abu Dhabi Nagydíjat követően a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja megvitatja majd a kérdést, jó eséllyel pedig jövőre már nem lesz duplapontos verseny a Forma-1-ben.

Ha a csapatok megállapodnak ebben, a Forma-1 Bizottsága terjesztheti elő a szabályváltoztatást, melyet a Motorsport Világtanács (WMSC) ratifikálhat majd 2015-re.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone már többször kifejtette, mihamarabb meg kell szabadulni ettől az újítástól.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff is azt mondja, szeretnék, ha jövőre visszatérne a régi rendszer.

„Senkinek sem tetszenek a duplapontok. Legközelebb megvitatjuk majd a dolgot, de kétlem, hogy Bernie-nek tetszik ez a szabály. Szóval ez valószínűleg olyasvalami, amitől megszabadulunk a jövő évre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!